SM-liigan jyrkkä päätös ei hetkauttanut Jokereita – näin seuran toimitusjohtaja kommentoi kinkkistä Helsinki-hallikysymystä

Antti-Jussi Niemi: Jokerit kuunteluoppilaana Helsingin areenan suhteen 4:42
Antti-Jussi Niemi: Jokerit kuunteluoppilaana Helsingin areenan suhteen

Entinen SM-liiga- ja maajoukkuekiekkoilija Antti-Jussi Niemi aloitti vastaikää Helsingin Jokereiden uutena toimitusjohtajana. Niemi puhuu nyt MTV Urheilun haastattelussa Jokereiden nykynäkymistä sekä tulevaisuudesta. Niemi uskoo, että Jokerit palaa vielä Helsinki-halliin.

Jokerit tiedotti kesäkuun ensimmäisenä päivänä, että Antti-Jussi Niemi, 45, on seuran uusi toimitusjohtaja. Niemi pelasi pelaajaurallaan yli 500 liigaottelua – kaikki Jokereissa. Tämän lisäksi hän piipahti NHL:ssä, KHL:ssä ja Ruotsin Elitserienissä.

Nyt Niemi opettelee uutta.

– Kaikki on erilaista, mihin on ehtinyt tottua, pelaajauransa jälkeen muun muassa kaupallisen alan töitä tehnyt Niemi sanoo MTV Urheilulle.

– On ollut todella hienoa huomata, että kiinnostus Jokereita kohtaa on valtavaa. Niin faniyhteisön, kumppaneiden kuin sun muiden saralla. Tuntuu, että ihmiset ovat innoissaan Jokereiden paluusta. Niin olen minäkin. Olen todella motivoitunut hoitamaan näitä hommia. Pääsen rakentamaan Jokereita uuteen uskoon, Niemi jatkaa.

Jokerit tekee nyt edustusjoukkueen tasolla paluun puolentoista vuoden hiljaiselon jälkeen. Jokerit vetäytyi KHL-sarjasta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Seura menee nyt kauttaaltaan uuteen uskoon. Yksi asia ei kuitenkaan muutu.

Jokerit herättää yhä ja edelleen valtavaa intohimoa seuran fanien parissa.

– Sain kuvia Myllypuron jäähallista, missä Jokeri-fanit olivat kesäkuussa katsomassa joukkueen treenejä. Huimaa! Niemi hymähtää.

Faneilla on merkittävä rooli Jokereiden uudessa tulemisessa. Niemen mukaan hän ja Jokereiden seurajohto aikovat tavata kannattajia maanantaina, jolloin eri osapuolet pääsevät jakamaan ajatuksia ja puhumaan tulevasta. 

– Lähdemme yhdessä rakentamaan tätä tarinaa. Uskon, että tästä tulee todella hyvä juttu, Niemi vakuuttelee.

Vielä täsmähankintoja

Jokereiden uusi tuleminen lähtee liikkeelle Mestiksestä eli Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Asia varmistui toukokuussa, kun Jääkiekkoliitto myönsi Jokereille Mestis-lisenssin.

Iso kysymys liittyy kuitenkin siihen, että milloin Jokerit palaa SM-liigaan?

Ei ainakaan vielä ensi kaudella.

SM-liiga kun ilmoitti, että se jäädyttää lisenssihakemukset kauden 2023–24 osalta.

Jokereiden toimitusjohtajan Niemen mukaan ratkaisu ”ei hetkauta heitä millään tavalla”.

– Pelaamme ainakin kaksi vuotta Mestistä ja katsomme sitten Liigaa. Voimme rauhassa rakentaa tätä uutta juttua, Niemi sanoo.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Jokereiden ensi kauden Mestis-joukkue rakentuu valtaosin seuran junioripelaajien kautta. Tähän kylkeen on hankittu muutamia pelaajia ulkopuolelta.

– Yritämme tehdä täsmähankintoja. Tuollaisia palasia tarvitaan vielä 1–3 kappaletta, Niemi laskeskelee.

– Runko on hyvä. Sen tekemisiä on hauska seurata, kun mukana on minun vanhojen joukkuetovereideni lapsia. On mukava nähdä uutta sukupolvea, joista osan olen tuntenut jo silloin, kun he olivat ihan pieniä. Sieltä Jokereiden tulevaisuus kuitenkin tulee.

Niin. Mitä Jokerit on jatkossa? Seuran julkisuuskuva kun koki rajun kolauksen KHL-hyppäyksen yhteydessä. Moni vieroksui sitä, miten Jokerit myytiin venäläisille. 

Rakas seura ikään kuin valui käsistä.

Niemellä on vahva näkemys siitä, mihin suuntaan Jokereita lähdetään viemään.

– Haluan, että Jokerit on raikas ja rehellinen seura. Teemme isoja panostuksia junioripuolelle. Haluan, että junioriputkesta tulee hyviä ihmisiä, hyviä urheilijoita ja hyviä jääkiekkoilijoita, joista voimme olla ylpeitä – menevät he sitten minne tahansa. Haluamme tarjota vähintään parhaille sauman pelata Jokereissa ihan ylimmällä tasolla. Haluan, että Jokerit tulee tutuksi siitä, että seura välittää lapsista ja nuorista. Muutenkin kuin pelkästään jääkiekkoilullisten asioiden saralla, Niemi linjaa.

Poikkeusratkaisuja

Jokereiden paluu käynnistyy Raumalta, missä narrijoukkue osallistuu elokuun alussa ikoniseen Pitsiturnaukseen. Sen jälkeen Jokereiden matka jatkuu muun muassa Vantaan kautta Keravalle, mikä on sen toinen koti tulevalla kaudella.

Jokerit pelaa Keravan jäähallin lisäksi kotipelejä myös Helsingin vanhassa jäähallissa eli ”Nordiksella”. Poikkeusjärjestelyt johtuvat siitä, koska seuran vanha koti, Helsinki-halli, on pimeänä.

Entinen Hartwall Areena on säpissä, koska sen venäläistaustaiset pääomistajat ovat pakotelistalla.

– Tuo on sellainen asia, mihin me emme voi vaikuttaa. Keskitymme vain olemassa oleviin juttuihin ja siihen, mitä me tiedämme, eli Keravaan ja Nordikseen. Totta kai toivomme, että Helsinki-halli aukeaisi vielä jossain vaiheessa, Jokerit-pomo Niemi sanoo.

Iso kysymys liittyy siihen, että missä vaiheessa Helsinki-halli vaihtaa omistajaa. Kuvio on monimutkainen muun muassa pakotelainsäädännön takia. 

Niemen mukaan Jokerit ei voi muuta kuin seurata keskustelun kehittymistä hallin ympärillä.

– Olisihan se hienoa taas päästä sinne. Uskon myös, että jossain vaiheessa pääsemme, Niemi kommentoi. 

– Nyt lähdemme kuitenkin tällä Kerava–Nordis-akselilla liikkeelle.

Lue myös:

    Uusimmat