Jokerien paluulle viimein sinetti! Seuralta merkittävä paljastus kotipeleistään Mestiksessä

Jokerien paluulle suomalaiseen kiekkosarjaan saatiin sinetti keskiviikkona, kun Jääkiekkoliitto tiedotti seuralle myönnetystä lisenssistä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen. Sen sijaan kohuseura Heinolan Peliitat jäi ilman lisenssiä.

Jokerit pelaa ensi kaudella Mestistä. Asia varmistui keskiviikkona, kun Jääkiekkoliitto tiedotti sarjaan myönnetyistä lisensseistä. Helsinkiläisseura sai lisenssin yhdessä 12 muun kanssa ensi kaudelle 2023–2024.

Sen sijaan vielä viime kaudella Mestistä pelannut Heinolan Peliitat ei saanut lisenssiä. Seuran tiedetään painivan mittavien talousvaikeuksien kanssa.

Mestistä pelataan tuoreilla päätöksillä ensi kaudella 13 joukkueella, kun tällä kaudella mukana ollut latvialaisjoukkue Zemgale ei jatka enää sarjassa. Päättyneellä kaudella Mestistä pelattiin vielä 14 joukkueen vahvuudella.

Kuluneella kaudella välivuotta viettäneen Jokerien uuden tulemisen johtohahmo, pääomistaja ja taustayhtiön puheenjohtaja Mikko Saarni kommentoi lisenssikomitean päätöstä tuoreeltaan seuran tiedotteessa.

–Tämä oli odotettu päätös ja erittäin hieno asia koko Jokerit-yhteisölle. Olemme tehneet viime kuukaudet kovasti töitä sen eteen, että Jokerit on sekä taloudellisesti että urheilullisesti Jääkiekkoliiton lisenssivaatimukset täyttävä organisaatio. Työ tulevan kauden osalta on luonnollisesti yhä kesken, mutta sekä yhteistyö- että pelaajasopimusten viimeistely on nyt huomattavasti selkeämpää, kun sarjapaikka Mestikseen on varma, Saarni kertoo.

Jokerien ensi kauden Mestis-joukkueen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

– Joukkueen runko muodostuu Jokerien omista junioreista, ja sitä täydennetään tarkkaan mietityillä täsmähankinnoilla. Tuhlailemaan emme lähde, vaan pelaajabudjetti pidetään taloudellisesti kestävänä. Tavoitteemme on saada jalkeille erittäin kilpailukykyinen joukkue jo ensi kaudella, Saarni jatkaa.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Jokerit pelaa ensi kauden 24 kotiottelustaan 15 Keravan jäähallissa ja loput Helsingin jäähallissa. Mahdolliset pudotuspelit pelataan seuran mukaan kokonaan Nordenskiöldinkadun hallissa Helsingissä.

Lisenssi Mestikseen myönnettiin seuraaville seuroille:

FPS Hockey Oy
Hokki Kainuu Oy
Imatran Ketterä Oy
IPK Hockey Oy
Joensuun Kiekko-Pojat Oy
Jokerit Helsinki Oy (Jokerit)
KeuPa Hockey Oy
Kiekko-Espoo Oy
Kiekko-Vantaa Hockey Oy
Kokkolan Hermes Oy
Koovee Hockey Oy
RoKi Hockey Oy
TUTO Hockey Oy

Heinolan Peliitat Oy:lle ei myönnetty lisenssiä.

Juttua päivitetty kello 10.18 Jokerien tiedotteen tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat