Jokereiden paluuprojekti tempaisi Teuvo Teräväisen heti mukaansa – "En ota tästä stressiä"

Antti-Jussi Niemi: Jokerit kuunteluoppilaana Helsingin areenan suhteen 4:42
Näin Jokereiden toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi kommentoi seuran paluuprojektin etenemistä.

Jokereiden osaomistajaksi lähtenyt Teuvo Teräväinen on iloinen saadessaan olla mukana pitkäaikaisen seuransa uudessa tulemisessa.

Suomen kiekkokartalle ensi kaudella palaava Jokerit tiedotti helmikuussa uuden omistajaryhmänsä, johon lukeutuivat muiden muassa NHL:ssä kiekkoilevat Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell.

Jokereissa junioreista asti pelanneet Lindell ja Teräväinen halusivat heti mukaan talkoisiin, kun Ossi Väänänen lähestyi heitä omistajuusmahdollisuuteen liittyen.

– Se tuli aika nopeasti. Muistaakseni aikataulut olivat aika nopeat, että piti lyödä hommia lukkoon.

– Olimme heti sillä fiiliksellä, että todellakin lähdetään mukaan. Olemme tulleet junioripolun läpi ja tiedämme, miten hieno ja perinteikäs seura tämä on. Haluamme ilman muuta auttaa ja se mahdollisuus tuli, Teräväinen kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

Teräväinen on itse pelannut Jokereissa jo nuoresta juniorista lähtien. Taiturimainen hyökkääjä pelasi Jokereissa vielä sen toistaiseksi viimeisellä SM-liigakaudella 2013-14 ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan.

Nyt Jokerit palaa kotimaan sarjoihin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun se aloittaa syksyllä urakkansa Mestiksessä. Jokereiden uusi johtoporras on jo pidemmän aikaan vannonut Jokereiden juniorituotannon nimeen, eikä Teräväinenkään tee poikkeusta.

Teräväisellekin on tärkeää, että Jokereiden juniorituotanto pysyy laadukkaana ja hyvänä aina kiekkokoulusta edustusjoukkueeseen asti.

– Itsekin on tullut junioripolun läpi. Se on tuonut minulle niin paljon pelaajana ja ystäviä on tullut sieltä. Se sytyttää, että sitä kautta lähtee tämä homma rullaamaan. Ja että lähdemme tekemään pitkäjänteistä työtä. Se oli ykkösjuttu, Teräväinen avaa.

Vaikka Teräväinen toimiikin nyt Jokereiden osaomistajana, on hänen päätoiminen työnsä Pohjois-Amerikassa NHL-joukkue Carolina Hurricanesin leivissä. Teräväinen tiedostaa itsekin, että tuore omistusrooli hakee vielä uomiaan NHL-uran keskellä.

– Vähän hakusessa on vielä ehkä tämä homma mulla. En tästä stressiä vielä ota. Aika kiva pikkubonus tässä kaiken ohella. Tulee varmasti enemmän seurattua, miten tämä lähtee käyntiin. Pelejä varmasti tulee katsottua jonkun verran enemmän, Teräväinen perkaa.

Lue myös:

    Uusimmat