Jokereiden taustalla toimivan yrityksen venäläispomo osoittaa tukensa Jari Kurrille, KHL:n toiminta kummastuttaa – "Miksi se oli mahdotonta?"

6:26
Videolla MTV Uutiset Liven juttu Jokereiden Minsk-ottelun peruuntumisesta.

Jokerit nousi viime viikolla otsikoihin niin Suomessa kuin Venäjälläkin, kun seura ei matkustanut Minskiin lainkaan. Jokereiden taustalla toimivan Norilsk Nickel Harjavallan emoyhtiö Norilsk Nickelin pääomistaja Vladimir Potanin antaa tukensa myrskynsilmään joutuneelle Jari Kurrille.

Jokerit joutui draaman keskiöön viime viikolla, kun sen oli määrä kohdata Dinamo Minsk Valko-Venäjällä maan poliittisesti epävakaasta tilanteesta huolimatta. Lopulta kohua herättänyt vierasmatka jäi väliin, kun Jokerit ja KHL ilmoittivat viime tingassa, että ottelu on peruttu.

Suomessa pelin peruuntuminen otettiin positiivisesti vastaan, mutta Venäjällä Jokerit sai osakseen rajuakin palautetta. Jokereita syytettiin protestoimisesta ja politiikan sekoittamisesta urheiluun. Potanin antaa kuitenkin tukensa Jokerit-pomo Kurrille.

– Jokereiden päätöstä ei voi tarkastella erillään Suomen yhteiskunnan mielipiteestä. Minä olen moraalisesti Jokerit-omistaja Jari Kurrin tukena. Hän on Suomen kansalainen, symboli ja julkinen kasvo. Hän ei voi jättää Suomessa vallitsevaa mielialaa huomioimatta, Potanin sanoo Sov Sportin haastattelussa.

Jokerit pyysi KHL:ltä ottelusiirtoa jo hyvissä ajoin ennen ottelua, mutta seuran pyyntö tyrmättiin. Lopulta ottelu kuitenkin peruttiin aivan viime hetkellä, mikä aiheutti enemmän hälyä kuin mahdollinen ottelusiirto olisi aiheuttanut. Potanin kummasteleekin KHL:n toimintaa.

– Jos oli olemassa konflikti, niin miksi pahentaa sitä? Miksi oli mahdotonta muokata kalenteria ja siirtää näiden joukkueiden Minsk-ottelua helmikuulle? Ei ole väliä, miksi näin tapahtui, mutta se olisi pitänyt aavistaa. Ennaltaehkäisy on aina parasta hoitoa, Potanin toteaa.

Vaikka Jokerit oli ensin siinä uskossa, että ottelu siirrettäisiin toiseen ajankohtaan, päätti KHL lätkäistä seuralle rangaistuksen. Jokereille tuomittiin tappio ja sakot, koska se ei matkustanut otteluun. Potanin korostaa, että Jokerit olisi voinut hyvin nostaa asiasta suuren metelin.

– Kun tarina ajautui umpikujaan, seurasi rangaistus. Jokerit otti sen vastaan mukisematta, eikä valittanut. Voin kuvitella, kuinka ärsyyntyneitä suomalaiset olivat, Potanin kommentoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja