Venäläisvalmentaja jyrisee Jokereille: "Pitää jakaa kovimmat mahdolliset rangaistukset"

6:26
Jokerien kapteeni Marko Anttila ja omistaja Jari Kurri kommentoivat Minsk-soppaa.

Tunnettu venäläinen jääkiekkovalmentaja Andrei Nazarov tylyttää Helsingin Jokereita tuoreen Minsk-kohun jäljiltä ja vaatii seuralle "kovimpia mahdollisia rangaistuksia".

Jääkiekkoliiga KHL tuomitsi Jokerit häviämään tälle päivälle aikataulutetun Dinamo Minsk -vierasottelun maalein 0–5, koska Jokerit "ei saapunut Minskiin". Jokerit oli tiedottanut aiemmin tänään, ettei ottelua pelata tänä iltana. Jokerien käsityksen mukaan KHL suostui siirtämään sen toiseen ajankohtaan, eikä Jokerit siten lähtenyt lennolle. Nyt ottelua ei siis kuitenkaan pelata ollenkaan.

Venäläisen Championat-sivuston mukaan Jokerit olisi kieltäytynyt matkustamasta Minskiin poliittisen tilanteen vuoksi. Viimeksi KHL-seura Neftekhimik Nizhnekamskia vuonna 2018 valmentanut Andrei Nazarov kommentoi kohua Championatille tässä valossa.

– Tuollaisesta boikotista, minkä Jokerit teki, on minusta sopivaa antaa sakko kaikille Suomesta KHL:ään osallistuville urheilijoille. Ei ole mitään tarvetta pelata jonkun muun hiekkalaatikolla ja sotkea politiikkaa urheiluun. Jääkiekkoilijoiden täytyy kiirehtiä kiekon tielle ja valmennusryhmän johtaa joukkuetta penkiltä, Nazarov pauhasi.

– Edelleen, heittäydy kiekon tielle äläkä heittele äänekkäitä lausuntoja. Yhden pitäisi olla vastuussa kaikille ja toisin päin, kaikkien yhdelle. Tämä on tapana jääkiekossa ja missä tahansa urheilussa. Minusta liigan pitäisi jakaa kovimmat mahdolliset rangaistukset. Et voi boikotoida pelejä niin maineikkaassa sarjassa kuin KHL. Tässä syljetään meidän kaikkien kasvoille, luotsi jyrisi.

KHL:n sääntökirjan mukaan luovutuksesta seuraisi tappion ohella kolmen miljoonan ruplan (noin 34 000 euron) sakko ja luovuttanut joukkue joutuisi korvaamaan toisen joukkueen taloudelliset menetykset. Näitä rahallisia sanktioita Jokereille ei nykyisen tiedon valossa ole tullut.

Lauantain Riika-vierasottelu

Minsk-ottelu Valko-Venäjällä olisi ollut Jokereille runkosarjan ensimmäinen peli. Lauantaina Jokereilla on ottelu Latviassa Dinamo Riikaa vastaan.

Jokerit oli aiemmin lähdössä Valko-Venäjälle, mikä kirvoitti keskustelua maan poliittisen ja heikon ihmisoikeustilanteen vuoksi. Jääkiekon ystäväksi tiedetyn, Valko-Venäjää itsevaltaisin ottein 26 vuotta hallinneen presidentti Aljaksandr Lukashenkan uudelleenvalinnan varmistaneita vaaleja pidetään laajasti vilpillisinä. Niitä seuranneissa mielenosoituksissa on tehty runsaasti mielivaltaisia pidätyksiä, pidätettyjä on kidutettu ja ihmisten sananvapautta on rajoitettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja