Paljastus Jokerien playoff-vetäytymisen todellisesta syystä – KHL-pomoa hiillostettiin tapahtumien kulusta

9:18
Jokerit ilmoitti lauantaina jättävänsä KHL:n pudotuspelit kesken.

Jokerien päätös jättää KHL:n pudotuspelit kesken syntyi vain hetkeä sen jälkeen, kun kiekkoliiga oli ilmoittanut suomalaisseuran olevan yhä mukana playoff-taistelussa. Lopullinen käänne tapahtui keskusteluissa vakuutusyhtiön kanssa.

Jokerit tiedotti vetäytymisestään lauantaina vain hetkeä sen jälkeen, kun päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ehtinyt kiistää tiedon MTV Urheilulle. Myös KHL:ssä oltiin vielä aamupäivällä vakuuttuneita siitä, että Jokerit jatkaa valmistautumistaan SKA-sarjaan normaalisti. Asiasta annettiin jopa tiedote.

– Tiedotteen aikaan seura ei ollut kieltäytynyt pelaamasta playoffseja. Tapaamisia ja konsultointia tehtiin, ja toivoimme, että Jokerit jatkaisi pelaamista, KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoo liigan sivuilla.

Pian tapahtui kuitenkin merkittävä käänne.

– Myöhemmin seuran vakuutusyhtiö ilmoitti, että koska matka maaliskuun 16. päivän otteluun Pietariin on vastoin Suomen hallituksen ja terveysministeriön suositusta, vakuutusehdot eivät ole joukkueen osalta voimassa, Morozov paljastaa.

– Sen jälkeen seuran oli pakko perua osallistumisensa pudotuspeleihin, mistä seura tiedotti heti liigaa virallisella kirjeellä. En näe siis epäjohdonmukaisuutta siinä, Morozov perustelee sekavaa tiedotuspolitiikkaa.

KHL kuitenkin jatkoi valmistautumistaan toiseen pudotuspelikierrokseen, vaikka suurin osa Euroopan sarjoista ja kansainvälisistä suurtapahtumista oli jo kevään ajalta peruttu. Ruplaliigaa kritisoitiin tästä voimakkaasti, mutta Morozovin mukaan kaikki on mennyt linjassa viranomaisten ohjeiden kanssa. Lopulta otteluiden jatkamista lykättiin 10. huhtikuuta asti.

– KHL oli erittäin vaikean päätöksen edessä, että jatkaisimmeko vai siirtäisimmekö pelejä monien muiden esimerkin mukaan. Jos katsoo viime päivien uutisia, voi nähdä, kuinka nopeasti uutta tietoa tulee, Morozov kommentoi.

– Ensin tuli Moskovan pormestarin määräys yli 5 000 katsojan tapahtumista, sitten rajojen sulkeminen Suomeen ja Kazakstaniin sekä Tatastanin ja Bashkirian tasavaltoihin. Kiellot eivät tullee samalla hetkellä.

– Luotamme täysin viranomaisiin siinä, että he määrittelevät, kuinka vaarallinen tilanne milloinkin on terveyden kannalta. Vain heillä on kyky arvioida tilannetta kunnolla. Ja jos ei tule suoria rajoituksia, niin minusta meidän täytyy jatkaa pelaamista, Morozov perustelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja