Jokereiden suomalaistähti mystisenä ympärillä pyörivästä NHL-mahdollisuudesta – "Varmasti jotain keskusteluja käydään"

12:43
Mikko Lehtonen puhui kiekkourastaan Tulosruudun Viikon vieraana.

Jokereiden ja Leijonien tähtipuolustaja Mikko Lehtonen on yksi parhaista Euroopassa pelaavista puolustajista tällä hetkellä, joten kysyntää riittää varmasti myös NHL:ssä. Lehtosen sopimus Jokereiden kanssa kattaa kuitenkin vielä ensi kauden, mikä voi mutkistaa asioita.

Lehtonen on noussut raketin lailla puolustajien eliittiin Euroopassa. Viime keväänä MM-kultaa voittanut puolustaja solmi ennen kisoja Jokereiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen, vaikka kiinnostusta riittää varmasti myös NHL:ssä.

Tällä kaudella Lehtonen on ollut hurjassa iskussa. Hän nakutti KHL:n runkosarjassa puolustajalle häikäisevät 49 tehopistettä 60 ottelussa, mikä siivitti hänet myös koko liigan puolustajien pistepörssin voittoon. NHL-unelman tiellä saattaa olla kuitenkin yksi hidaste. Lehtosella on sopimus Jokereiden kanssa myös ensi vuodesta. Voiko hän siitä huolimatta pelata Pohjois-Amerikan kiekkokaukaloissa jo ensi kaudella?

– En halua välttämättä ottaa tähän mitään kantaa. Minulla on agentit, jotka hoitelevat noita asioita. Varmasti kauden jälkeen jotain keskusteluja käydään asiasta, Lehtonen sanoo mystisesti.

26-vuotias Lehtonen pelasi juniorivuosinaan yhdet alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisat, mutta kehitys lajin huipulle on vaatinut enemmän aikaa kuin monilla huippulupauksilla. Lehtosta ei olla varattu NHL:ään, mikä antaa hänelle etulyöntiaseman sopimusneuvotteluissa.

– Tässä kohtaa se on ehkä ihan hyväkin asia. Tietenkin varaukset olisivat menneet jo umpeen tähän ikään mennessä. Nyt saa neuvotella joka joukkueen kanssa. Minun pitää kuitenkin vielä tehdä tulokassopimus, mutta saa neuvotella kaikkien joukkueiden kanssa, mikä on hyvä asia, Lehtonen pohtii mahdollisia sopimusneuvottelujaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.