Mainos

Jokelalainen Vesa bongasi harvinaisen vieraan takapihallaan: "Kun vihelsin, se kääntyi katsomaan"

Jokelalainen Vesa Tammilehto käveli eilen rauhassa kotinsa pihapiirissä, kun hänelle tuli tunne, että joku tuijottaa. Tuijottaja osoittautui pääkaupunkiseudulla hieman harvemmin nähdyksi ilvekseksi.

– Joku nassu näkyi silmäkulmassa. Katsoin hieman tarkemmin, niin ilves näkyi yhden lumipenkan takana.

Tammilehto kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että eläin käyttäytyi kohtaamisessa erittäin rauhallisesti ja jopa uteliaasti.

– Lähdin kävelemään lähemmäs sitä. Siitä ilves sitten lähti hiljakseen tassuttelemaan metsän suuntaan. Kun pääsin vähän lähemmäs, niin vislasin pari kertaa. Ilves pysähtyi ja kääntyi katsomaan. Hyvin rauhallisesti se liikkui, Tammilehto kuvailee.

Ilves nähty useasti

Tammilehto asuu noin kilometrin päässä Jokelan taajamasta vanhan maatalouskeskuksen pihapiirissä. Hän kertoo nähneensä samassa paikassa ilveksen ennenkin. Vesa Tammilehdon mukaan paikalliset asukkaat ovat nähneet ilveksen tassuttelevan alueella useamminkin. Jälkiä on havaittu paljon.

– Samaa reittiä eläin on kulkenut. Samoilla kohdilla se on havaittu joka kerta.

Jutun kuvat on napattu hetkenä, jolloin Tammilehto viheltää ja ilves kääntää päänsä kameraa kohti.

Tammilehdolla itsellään on koira. Koira ei isännän mukaan lähtisi aivan ensimmäiseksi ilveksen perään, vaikka jänikset ja rusakot kiinnostavatkin. Sen verran saattaisi vaisto sanoa, että iso kissa voi käydä päälle liian lähelle mentäessä.

– Tässä pihapiirissä liikkuu paljon rusakoita. Kun noita kissan jälkiä seurattiin, niin aikalailla rusakon jälkien mukaan oli mennyt.

Tammilehdon mukaan tänäkin talvena on pihapiirissä näkynyt isoja tassunjälkiä. Niitä ei ole voinut erehtyä luulemaan oman koiran jäljiksi. Sen kummempaan ilvespelkoon ei hänen mukaansa ole kuitenkaan aihetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.