Mainos

Jokainen lemmikki on arvokas! Mies pelasti kultakalan hengen rakentamalla sille pikkuruisen pyörätuolin

Miehen epäitsekäs teko osoittaa, että kaikki eläimet tarvitsevat rakkautta ja tukea vammasta huolimatta.

Akvaarioliikkeessä työskentelevän Derekin eteen tuotiin eräänä päivänä lemmikkikultakala, joka kärsi parantumattomasta uimarakon sairaudesta. Uimarakko on elin, joka auttaa kaloja pysymään vakaina vedessä. Kun rakko on epämuodostunut tai joutunut bakteeritartunnan kohteeksi, kala menettää tasapainonsa, eikä pysty hallitsemaan liikkumistaan vedessä. 

Derek yritti hoitaa kultakalan kuntoa niin ruokavaliolla kuin elinolojen muuttamisellakin, mutta kun mikään näistä toimenpiteistä ei tehonnut, hän päätti kokeilla jotain aivan muuta pelastaakseen kultakalan hengen. Hän rakensi kalalle minimaalisen pyörätuolin.

– Otin ilmaputken, joita ihmiset käyttävät akvaarioissaan, ja asetin sen kultakalan ympärille. Lisäsin sen alle venttiilin, joka toimii tuolina ja pitää sen pystyssä. Lisäsin pohjalle painoja ja päälle styroksin, joka pitää sen pystyssä, Derek kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Oikeiden painomäärien säätäminen vei aikaa, mutta oli sen arvoista. Nyt kala voi taas nauttia täysin rinnoin lemmikkikalan elämästä.

Eläimet tuovat ihmiset yhteen

Derek lähetti kuvan tästä erikoisesta ratkaisusta ystävälleen Taylor Deanille, joka tiesi välittömästi, että hän haluaa jakaa miehen hyväsydämisen teon koko maailmalle. Niin hän myös teki, ja jakoi kuvan pyörätuolista Twitterissä, jossa se on herättänyt runsaasti huomiota. 

– Ihmiset, jotka eivät ole kovin perehtyneitä akvaarioharrastukseen, eivät voisi kuvitellakaan näkevänsä kalaa pyörätuolissa, Dean kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twitter-käyttäjät ovat ihastuneet miehen tekoon ja ylistäneet keksintöä monin sanoin.

– Opetat ihmisille, että kaikki eläimet vammasta huolimatta ansaitsevat rakkautta ja tukea elääkseen normaalia elämää, eräs käyttäjä kommentoi.   

Derek kertoo olevansa otettu huomiosta, mutta hän ei yhtään ihmettele, miksi keksintö nousi niin suureen suosioon. Hänen mukaansa ihmiset rakastavat eläimiä, ja eläimet ovat asia, joka yhdistää ihmisiä.

Lähde: Buzzfeed

***

0:50


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.