Mies löysi salaatistaan elävän sammakon, nimesi sen Tonyksi ja kysyi apua internetistä: "Olen aika iloinen, että ruuastani löytyi elävä olento"

Oklahomalaismies löysi romaine salaatistaan ihka elävän sammakon ja kysyi Twitterissä apua.

Simon Curtis, 35, ilahdutti joulun alla Twitterissä monia jakaessaan monen twiitin saagan muovisesta salaattiboksista löytyneestä sammakosta.

Alkuun Simon oli ajatellut päästävänsä elävän sammakon vapaaksi, mutta oli sitten tullut toisiin ajatuksiin. Ulkona oli ollut kylmä ja hän pelkäsi, ettei pieni vihreä sammakko selviäisi Oklahoman talvessa. Puhuttuaan asiantuntijoiden kanssa oli hänelle selvinnyt, että sammakon sisällä pitäminen oli ollut oikea päätös. Simon on ammatiltaan muusikko, näyttelijä ja kirjailija.

Twitteristä apua

Mies päätyi kysymään apua Twitteristä, mitä sammakon kanssa pitäisi tehdä. 

Hän kertoo Insiderin haastattelussa, että oli ostanut muovisen boksin romaine-salaattia kaupasta joko 16. tai 17. joulukuuta. Sammakon olemassaolon hän huomasi vasta 20. joulukuuta. Pohdittuaan asiaa, Simon on päättänyt pitää sammakon lemmikkinään ja on nimennyt sen Tonyksi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä

Neljässä päivässä Simon hankki Tonylle sopivan terraarion, toukkia ruuaksi ja on puhunut useiden asiantuntijoiden kanssa sammakoista lemmikkeinä.

Terraario tulikin tarpeeseen, koska Tony karkaili muovisesta salaattiboksista. 

– Olen keskustellut monien biologien kanssa ja vain kymmenisen minuuttia sitten National Geographicin sammakkoihin erikoistuneen asiantuntija kannusti minua pitämään sen. Vapaana se saattaisi levittää sairauksia tai tuoda geneettisiä rasitteita paikalliseen ekosysteemiin, Simon kertoo Insiderin haastattelussa

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Simon sai hankittua jouluksi Tonylle pienen terraarion, mutta suunnittelee pyhien jälkeen päivittävänsä terraarion kunnolliseen sammakoille sopivaan terraarioon.

– Jos päätän oikeasti pitää sen, niin hankin terraarion, johon mahtuu tarpeeksi korkea puu puusammakolle, riittävät kosteuden ja lämpötilan säätimet, runsaasti kiipeily- ja piileskelypaikkoja ja kaikkea muuta, mitä se voisi vaatia  sammakon pitkäaikaiseen hyvinvointiin ja onneen, Simon visioi.

Sammakko toi muistoja mieleen lapsuudesta

Simonia ei järin järkytä se, että hänen pakatusta ruuastaan löytyi elävä sammakko.

– Jos olen täysin rehellinen, niin olen aika iloinen siitä, että syömästäni ruuasta löytyi elävä olento. Pidän sitä merkkinä siitä, että kyseinen brändi on rehellinen, eikä käytä myrkyllisiä torjunta-aineita ja myy oikeita kasviksia, Simon kertoo.

Jos upotus ei toimi, voit katsoa sen tästä

Sammakko nimeltä Tony muistutti Simonia myös tämän lapsuuden vaikeista kokemuksista.

– Löysin kuvan itsestäni ollessani lapsena leukemian takia sairaalassa ja muistin, että minulla oli pehmoleluna sairaala-aikoina puusammakko, hän muistelee.

Lähteet: Reuters, Twitter ja Insider

Lue myös:

    Uusimmat