Mainos

Maailman rakastetuin kala? Perhe käytti satoja euroja pelastaakseen 20-vuotiaan kultakalan hengen

Perhe ei halunnut luopua pitkäaikaisesta lemmikistään, vaan teki kaikkensa pelastaakseen kultakalan hengen. 

Bob on kultakala, jota rakastetaan hyvin paljon. Kun perhe huomasi sen evässä uimista haittaavan patin, perhe kiidätti kalan kiireesti eläinlääkäriin. Englantilaisessa, Pohjois-Walshamilaisessa eläinlääkärissä patti paljastui kasvaimeksi.

Mutta toisin kuin useimmat ihmiset olisivat tehneet, tämä perhe ei suostunut luopumaan lemmikistään, vaan he päättivät tehdä kaikkensa pelastaakseen sen hengen. Vaikka Bob oli iältään jo kaksikymmentävuotias ja kultakalat elävät keskimäärin 15-vuotiaiksi, Bobin henki haluttiin pelastaa ja sille suoritettiin vaativa leikkaus. 

Bobista tuli vanhin leikattu kultakala 

Noin 250 euron arvoinen leikkaus kesti noin puoli tuntia. Eläinlääkäri Faye Bethellin mukaan kala on toipunut leikkauksesta hyvin ja se on jo ryhtynyt uimaan.

– Leikkaus oli todella vaikea, koska kaikki oli niin pientä eikä kaloilla ole paljoa verta, jonka vuoksi piti varmistaa, ettei se menettäisi paljoa verta, eksoottisiin eläimiin erikoistunut Bethell kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kala nukutettiin leikkauksen ajaksi ja sen kosteutta ylläpidettiin vesiletkun avulla. Jotta pienen kalan kasvain saatiin poistettua, leikkaus suoritettiin hyvin pienillä välineillä.

Paikallislehden mukaan Bobin omistajat ovat hyvin kiitollisia lemmikkinsä pelastamisesta. Kala on vanhempi kuin heidän lapsensa ja ollut heidän elämässään lähes aina, mikä tekee siitä erityisen tärkeän. 

– Olemme suorittaneet muutamia operaatioita kultakaloille aiemminkin, mutta tämä oli vanhin kala, jota olemme operoineet, Bethell toteaa. 

Lähde: EDP24

***

1:54


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.