Näiden koirien tarina sulattaa sydämet: Ystävän läsnäolo auttoi pääsemään yli masennuksesta

Tätä on todellinen ystävyys! Ystävyys auttoi nuorta koiraa toipumaan rankan kokemuksen synnyttämästä masennuksesta.

Kultainennoutaja Kiko on toinen Instagramissa itsensä läpi lyöneestä kaksikosta, Watsonista ja Kikosta. Suloisista kuvista ja valloittavasta olemuksestaan huolimatta Kikolla on salaisuus; se kärsii masennuksesta. Kyllä, luit oikein. Myös eläimet voivat kärsiä masennusoireista samaan tapaan kuin ihmisetkin.

– Eläinten masennus on lähes samanlainen kuin ihmistenkin. Se on aivojen kemiallinen reaktio. Se ei ole vapaaehtoinen, eivätkä niin ihmiset kuin eläimetkään voi vain helposti päättää luopua siitä, lemmikkeihin perehtynyt asiantuntija Gary Richter kertoo.

Richterin mukaan joskus lemmikkien alttius ahdistukseen on geeneissä, muissa tapauksissa ahdistus on opittua käyttäytymistä. Koirat ja kissat ovat tapojensa orjia, ja joskus pelkkä normaalista rytmistä poikkeaminen voi aiheuttaa niille stressiä ja ahdistusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Esimerkiksi jos omistaja työskentelee kotoa käsin, lemmikki tottuu siihen, että hän on läsnä koko ajan. Jos omistaja saa uuden työpaikan joka vie hänet ulos talosta, tämä on rutiineja häiritsevä tekijä, mikä voi aiheuttaa ahdistusta, Richter selittää.

Myös kovat äänet, kuten ukkonen ja ilotulitus, sekä riittämätön sosiaalinen kanssakäyminen voivat synnyttää masennusoireita. Syitä siihen, mitkä asiat synnyttivät Kikolle masennuksen, ei voida kuitenkaan yksilöidä. Niitä voi olla nimittäin useita. 

Joskus pelkkä ystävyys voi riittää 

Kiko varastettiin omistajaltaan vuoden ikäisenä, ja kolme surullista vuotta myöhemmin omistaja päätti luopua toivosta ja hankkia itselleen uuden lemmikin. Uuden koiran, Watsonin, saavuttua omistajan kotiin tapahtui kuitenkin jotain uskomatonta. Laiha ja kirppuinen Kiko palasi kuin palasikin lopulta takaisin omistajansa luokse.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Useamman vuoden ajan poissa omistajansa luota olleen Kikon käytös oli kuitenkin muuttunut ahdistuneeksi; se haukkui usein ja käyttäytyi toisinaan aggressiivisesti muita koiria kohtaan.

Vaikka omistaja työskenteli kovasti varmistaakseen, että Kiko tuntisi olonsa jälleen turvalliseksi, suurta lohtua sen elämään toi kuitenkin talon uusi asukki. Watson auttoi ahdistunutta koiraa sopeutumaan, ja koirista muodostui nopeasti erottamaton kaksikko. Richterin mukaan ahdistukseen ja masennukseen voidaan määrätä lääkkeitä, mutta joskus ratkaisu voi olla niinkin yksinkertainen kuin ajan viettäminen toisten koirien kanssa. Aivan kuten tässä tapauksessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vaikka tämä Instagram-tili perustettiin Watsonille, siitä on tullut nyt enemmän. Se on kahden kultaisennoutajan, jotka löysivät tavan rakastaa ja auttaa toisiaan. Niiden tarinan tarkoituksena on inspiroida ihmisiä ja opettaa myötätuntoa, rakkautta ja todellisen ystävyyden arvoa, koirien Instagram-tilillä kerrotaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vaikka rakastan Kikoa todella paljon, tiedän, että Watson on sen todellinen rakkaus. Ja jos se saa sen iloiseksi, se tekee minutkin iloiseksi, omistaja kertoo.

***

2:44

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja