Mainos

Joka viides ruotsalaislapsi ulkomaista sukujuurta

Lähes joka viidennellä ruotsalaislapsella on ulkomaalaistausta. Joko lapset tai jompikumpi vanhemmista on syntynyt ulkomailla. Ulkomaalaistausta löytyy liki 450 000 ruotsalaislapselta.

Luvut löytyvät Ruotsin tilastokeskuksen tuoreista tilastoista, jotka käsittelevät muun muassa ruotsalaisten perheiden koostumusta, avioeroja, etnistä taustaa ja muuttamista maan sisällä. Tilastojen mukaan lasten osuus koko väestöstä vähenee sitä mukaa kun syntyvyys laskee ja keskimääräinen elinikä kasvaa. Alle 17-vuotiaiden lasten osuus väestöstä on tällä hetkellä Ruotsissa 22 prosenttia. Vuoteen 2020 mennessä osuuden ennakoidaan pienentyvän 20 prosenttiin. Myös lasten määrä putoaa: nykyään lapsia on 1 940 000 ja 20 vuoden kuluttua enää 1 843 000.

Suomi tyypillisin

Liki kaikki lapset eli 97 prosenttia, syntyvät perheeseen, jossa vanhemmat asuvat yhdessä. Mutta lapsien iän karttuessa yhä harvempi asuu enää yhdessä biologisten vanhempiensa kanssa. 17-vuotiaiden kohdalla luku on enää 65 prosenttia.

Neljännes lapsista, joilla on ulkomaalaiset sukujuuret, löytää sukujuurensa Suomesta. Yli sadan tuhannen ruotsalaislapsen toinen tai molemmat vanhemmat ovat Suomesta. Ulkomaalaistaustaiset lapset asuvat harvemmin biologisten vanhempiensa kanssa kuin ne lapset, joilla on ruotsalainen tausta.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.