Mainos

Joka kymmenes VR:n juna myöhässä

Eniten myöhästymisiä on ollut Tampere-Jyväskylä- ja Turku-Toijala-väleillä. Junia ovat myöhästyttäneet ratalaitteiden vauriot sekä myrskyt. Myös Finnairin lennoista joka kymmenes viivästyy.

Noin joka kymmenes VR:n juna myöhästyy aikataulustaan yli viisi minuuttia. VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapalan mukaan tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä 90,8 prosenttia junista oli ajallaan tai myöhästyi korkeintaan viisi minuuttia. Viime vuonna vastaava luku oli 91,7 prosenttia.

Eniten myöhästymisiä on ollut Tampere-Jyväskylä- ja Turku-Toijala-väleillä. Myös rantaradalla junat ovat myöhästelleet keskimääräistä enemmän.

Haapalan mukaan junien aikatauluissa pysymisessä ei ole tapahtunut merkittävää heikentymistä. Hänen mukaansa pienet erot menevät vuosittaisen vaihtelun piikkiin.

Tänä vuonna junia ovat myöhästyttäneet etenkin ratalaitteiden vauriot ja myrskyt.

Lentoliikenteessä sama suhde

Finnairin lennot pysyvät aikatauluissaan kuta kuinkin yhtä hyvin kuin VR:n junat.

Euroopan lentoyhtiöiden järjestön AEA:n huhti-toukokuun tilastojen mukaan Finnairin lyhyen ja keskipitkän matkan lennoista 92,1 prosenttia ja pitkän matkan lennoista 87,6 prosenttia saapui perille ajallaan tai korkeintaan 15 minuuttia myöhässä.

Lyhyen ja keskipitkän matkan lennoiksi lasketaan tilastossa Euroopan sisäisten lentojen lisäksi lennot Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään. Muut lennot lasketaan pitkän matkan lennoiksi.

Lyhyen ja keskipitkän matkan lennoista 90,9 prosenttia ja pitkän matkan lennoista 90,4 prosenttia lähti ajallaan. Kaikkiaan 99,8 prosenttia lennoista pystyttiin toteuttamaan.

Suomen linja-autoliikenteen täsmällisyydestä ei ole olemassa kattavaa tietoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.