Joitakin luontaistuotteita ja ravintolisiä myyty elintarvikelainsäädännön vastaisella markkinoinnilla, myös puutteellisin hintatiedoin – "Kuluttajien pelottelua"

Luontaistuotteita ja ravintolisiä myydään puutteellisin hintatiedoin, kertoo aluehallintoviraston selvitys. 

Alan yritysten ja myymälöiden verkkosivujen tarkastelussa huomattiin, että tuotteiden kokonaishinta ei ollut selvästi esillä, yksikköhinnan esittämisessä oli puutteita ja virheellisiä terveysväitteitä hyödynnettiin myynnissä.

Selvityksen mukaan yksi ketju ja lähes neljäsosa itsenäisistä ja verkkokaupallisista toimijoista jätti ilmoittamatta tuotteen kokonaishinnan, tai se selvisi vasta yrityksen verkkosivuille kirjautumisen jälkeen.

Myös elintarvikelainsäädännön vastaista markkinointia

Aluehallintoviraston selvityksessä tarkasteltiin noin 250:n luontaistuotteita ja ravintolisiä myyvän yrityksen verkkosivuja ja mainontaa. Selvityksessä oli mukana neljään ketjuun kuuluvien yritysten tai myymälöiden sekä yli 80 itsenäisen toimijan verkkosivut.

Kahdella ketjulla ja 86 prosentilla itsenäisistä toimijoista, joiden verkkosivuilla esitettiin hintatietoja, oli puutteita tuotteiden yksikköhintojen esittämisessä.

Verkkosivuilla myytävistä tuotteista löydettiin myös elintarvikelainsäädännön vastaista markkinointia, kuten kuluttajien pelottelua ja hyväksymättömiä terveysväitteitä.

Raportti selvityksestä toimitettiin Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, sillä valvonta hintatietojen ilmoittamisesta kuuluu myös kuluttaja-asiamiehen tehtäviin.

Lue myös:

    Uusimmat