Johnille, 92, annettiin vain päiviä elinaikaa – yli 60 vuoden liitto vaimon kanssa ikuistettiin viimeiseen yhteiskuvaan: "Sai kaikki itkemään"

Nuoruuden rakkaus leimahti 60 vuoden jälkeen uuteen roihuun 3:20
Videolla kerrotaan pariskunnasta, jonka rakkaus roihahti uuteen liekkiin vuosikymmenien jälkeen.

Sairaanhoitajan ansiosta John ja Marjorie saivat hyvästellä toisensa, kertoo muun muassa Independent-sivusto.

Brittiläinen John Wilson, 92, oli ollut naimisissa puolisonsa Marjorien, 88, kanssa 69 vuotta, kun Johnilla sitten  viime helmikuussa todettiin haimasyöpä. 28. maaliskuuta, hänen syntymäpäivänään, sen todettiin olevan parantumaton. 

Toukokuun lopulla kävi ilmi, että Johnilla olisi vain päiviä elinaikaa. Hänet vietiin hoidettavaksi Queensin sairaalaan, jossa Marjorie oli jo hoidettavana koronaviruksen ja keuhkokuumeen takia. Näihin aikoihin tuli tieto, että Marjorie pääsisi pian takaisin hoivakotiin.

Hyvästit ja viimeinen yhteiskuva

Hoitajana sairaalassa työskentelevä Emma Baker päätti siirtää heidän sairaalasänkynsä vierekkäin, jotta he voisivat hyvästellä toisensa. John ja Marjorie viettivät toistensa seurassa 10 minuuttia. Pariskunta ikuistettiin yhteiskuvaan, jossa he pitävät toisiaan kädestä. 

– En pysty edes kuvittelemaan, millaista on olla jonkun kanssa naimisissa yli 60 vuotta ja tietää, että et näe tätä enää ikinä.

– Tämä kuva sai kaikki itkemään. Se oli niin tunteikas ja väkevä.

Muutama päivä kuvan ottamisen jälkeen, 15. kesäkuuta, John menehtyi kotonaan Ashbournessa. Marjorie vietiin takaisin hoivakotiin.

Poika kirjoitti kiitoskirjeen

Pariskunnan poika Kurt lähetti myöhemmin kiitoskirjeen sairaanhoitaja Emmalle. Hän oli kiitollinen siitä, että tämä oli älynnyt ottaa hänen vanhemmistaan vielä viimeisen kuvan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– He olivat naimisissa 69 vuotta ja olivat todella rakastuneita. Äidilläni on dementia ja hän on ollut hoivakodissa jonkun aikaa, ja minä huolehdin isästä kotona, 62-vuotias Kurt kertoi.

– Minulle merkitsee paljon tietää, että kuvan lisäksi Kurt tietää vanhempiensa olleen yhdessä vielä kerran, Emma kertoo.

Marjorien dementian vuoksi Kurt ei ole kertonut hänelle Johnin kuolemasta. Hän aikoo odottaa, että näkee äitinsä jälleen kasvotusten. Pian sen jälkeen järjestetään hautajaiset.

Lue myös:

    Uusimmat