John Lennonin kuolemasta 25 vuotta

John Lennonin kuoli 25 vuotta sitten. Elinkautista vankilatuomiota istuva Mark David Chapman ampui Lennonin New York Cityn Manhattanilla tähden asunnon edustalla 8. joulukuuta 1980. Lennon oli kuollessaan 40-vuotias.

Tällä viikolla Lennonin muistoa on kunnioitettu ympäri maailman ja muistotilaisuuksien odotetaan huipentuvan tänään torstaina 8. joulukuuta esimerkiksi New Yorkissa, Lontoossa ja Liverpoolissa.

Yoko Ono puhui ex-Beatlesta ja elämänkumppanistaan keskiviikkona, kun American Recording Academy myönsi parille kunnianosoituksen tämän musiikillisista saavutuksista.

- Uskon, että koko maailma on saanut todella paljon vaikutteita Johnin musiikista, eivät ainoastaan muusikot. Se on itse asiassa hyvä juttu maailmaa ajatellen. Se on hienoa, Ono pohti.

Lennonin tunnettiin poliittisesti hyvin aktiivisena muusikkona, joka puhui usein ja näkyvästi maailman rauhan puolesta. Ono kommentoikin, että Beatles-legenda olisi huolissaan maailman tämän hetkisestä tilasta.

- Hän olisi erittäin pahoillaan siitä, että maailmassa on näinä päivänä jälleen niin paljon väkivaltaa. Hän oli rauhan mies. Luulen kuitenkin, että hän olisi ollut innoissaan esimerkiksi internetistä.

John Lennon olisi tänä vuonna 65-vuotias. Ono uskoo, että Lennon olisi nauttinut vanhenemisesta.

- Ehkä hän olisi ollut hieman hermostunut ja valittanut, että ”voi, täytän jo 65 vuotta”, mutta uskon, että hän olisi kuitenkin pitänyt ikääntymisestä. Tuntuu hienolta ansaita vuotensa.

(MTV3-APTN)

Lue myös:

    Uusimmat