Johan Mattsson solmi KHL-sopimuksen – nämä ruotsalaiset pelaavat ensi kaudella Venäjällä

Ruotsalaismaalivahti Johan Mattsson jatkaa uraansa KHL:ssä.

Mattsson, 31, jatkoi Venäjällä hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Hän pelasi päättyneellä kaudella Avtobomilist Jekaterinburgin riveissä. 

Nyt seura vaihtuu. Veräjänvartija on solminut ensi kautta koskevan paperin Pietarin SKA:n kanssa. SKA on Mattssonin KHL-taipaleen kolmas seura. Hän aloitti kierroksensa Riian Dynamosta vuonna 2021. 

Mattssonin palkintokaapista löytyy alle 20-vuotiaiden MM-kulta vuodelta 2012. Lisäksi vahti voitti SHL:n mestaruuden keväällä 2019 Frölundan paidassa.

KHL:ssä pelaa alkavalla sesongilla ainakin neljä ruotsalaista. Mattssonin lisäksi Venäjällä uraansa luovat ensi kaudella varmuudella Robin Press, Fredrik Claesson ja Pontus Åberg

Ruotsin jääkiekkoliitto on linjannut Suomen tapaan, ettei KHL:ssä pelaavilla pelaajilla ole mitään asiaa maajoukkuetoimintaan. 

Yhdelläkään suomalaispelaajalla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa KHL-sopimusta. Hyökkääjä Teemu Pulkkinen pelasi vielä päättyneellä kaudella Traktor Tseljabinskissä, mutta sopimus umpeutui. Pulkkinen on vailla seuraa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat