Joel Pohjanpalo on villinnyt, mutta Huuhkajista on noussut esiin vielä suurempikin onnistuja – keskikentän taitureiden tukkoisuuteen syynsä

6:45
Huuhkajien pudotuspelipaikka toisi Palloliitolle valtavan rahapotin.

Huuhkajien pallollinen pelaaminen on jäänyt jalkapallon EM-kisoissa hieman piippuun, minkä takia yksittäisten pelaajaonnistujien nostaminen esiin on hankalampaa, mutta MTV Urheilun asiantuntija Mehmet Hetemaj on vaikuttunut varsinkin Jere Urosen ja Joel Pohjanpalon otteista. 

Suomi taistelee tosissaan jatkopaikasta B-lohkossa, jossa se on jo saalistanut 1-0-yllätysvoiton Tanskasta, mutta Venäjää vastaan tuli tappio samoin lukemin

Näitä otteluita on yhdistänyt kaksi selkeätä suomalaisonnistujaa. 

– Hyökkääjä Joel Pohjanpalo on ollut nälkäinen, ja hän on selvästi halunnut antaa hyviä näyttöjä, Hetemaj suitsuttaa Suomen ainoa maalin tekijää, joka osui myös Venäjän verkkoon (maali hylättiin paitsiona VAR-tarkastelussa). 

Vielä suuremman vaikutuksen on tehnyt Uronen. Vasen pakki alusti Pohjanpalon maalin Tanska-ottelussa. 

– Hän on pelannut pallon saatuaan järkevästi, ja pelannut hyviä palloja myös maata pitkin toppareiden nenän eteen Teemu Pukille. Hän on ollut puolustussuuntaankin tosi hyvä, Hetemaj kommentoi ottaen esiin Urosen kivuliaan pelastuksen Venäjä-ottelussa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Uronen pelasti siinä Suomelle tavallaan jo tehdyn maalin.

Kamara ja Lod vielä varjoissa

Hetemaj arvioi, että Huuhkajat on puolustanut kollektiivisesti hyvin joukkueena, mutta pallollinen pelaaminen on toisaalta jäänyt pieneen rooliin. Venäjää vastaan Suomi oli enemmän kiinni pelivälineessä, mutta Hetemaj löysi huomautettavaa. 

– Venäjää vastaan oli mahdollisuudet pelata vielä paremmin pallollisena, murtautua eteenpäin linja linjalta. Odotin ainakin itse sitä vielä lisää. Venäjä prässäsi kyllä korkealta ja rohkeasti, mutta he jättivät myös ison riskin puolustuspäähän. Aika usein oli 2 vs. 2 -tilanne puolen kentän tienoilla, kun Pukilla ja Pohjanpalolla oli kaksi topparia vastassa.

– Odotin pikkuisen isompaa rohkeutta pallollisena, vaikka Suomi loi paikkoja enemmän kuin Tanska-pelissä.

– Tämän takia Glen Kamaran ja Robin Lodin tyyppisten pelaajien, jotka elävät pallosta, rooli on ollut pienempi kuin odotin. He eivät ole päässeet ihan parhaaseen tilaan. Kamaralta odotin ehkä itse eniten, enkä ole vielä sellaisia esityksiä häneltä nähnyt. Yksilöiden erottuminen Huuhkajien pallollisessa pelissä on kuitenkin vaikeaa.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Teemu Pukkikaan ei ole räiskynyt totutulla tavalla, mutta Hetemaj nostaa tässä esiin huippuhyökkääjän turnauksen alla kokeman nilkkavamman. 

– Tiedän omastakin kokemuksesta, ettei kuukausi riitä tuollaisesta vammasta toipumiseen. Siinä joutuu kivun kanssa pelaamaan.

Huuhkajat makaa alhaalla Belgiaa vastaan

Suomi pelaa neljännesvälieräpaikasta B-lohkon päätöskierroksella maanantaina. Vastassa sillä on jo jatkopaikkansa varmistanut Belgia, joka saattaa juoksuttaa nurmelle "kakkosmiehistönsä".

Olivat Belgian pelaajavalinnat mitä tahansa, kyseessä on huippuluokan nippu.  

– Suomi ottanee siinä ottelussa vähän saman roolin kuin Tanska, eli makaa aika alhaalla ja yrittää suojella monella pelaajalla omaa boksiaan.

– En usko, että siinä pelissä tullaan Huuhkajilta näkemään pallollista kehitystä. En tiedä, hakeeko valmennus edes sitä, sillä lähtökohta Suomelle on varmasti enemmän Tanska- kuin Venäjä-pelin kaltainen, Hetemaj huomauttaa. 

Tasapeli käytännössä varmistaisi Suomelle jatkolipun, mutta myös tappio saattaa riittää. Tuolloin merkitystä on myös Tanskan ja Venäjän välisen ottelun tuloksella sekä muiden lohkojen päätöstilanteilla. 

Jos Huuhkajat häviää, se olisi hyvä tehdä niukkamaalisesti. 

– Nyky-Huuhkajien voittaminen suurinumeroisesti on erittäin haastavaa. Vastustajilla on tiedossa Teemu Pukin vahvuus ja vaarallisuus sekä Suomen tiivis puolustuspelaaminen omalla alueella, Hetemaj summaa. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja