Mainos

Jobsin autotallista lähetetty Apple-harvinaisuus myydään huippuhintaan

Tietokone-antiikista on alkanut tulla arvokasta tavaraa. Christie´s -huutokaupassa tulee viikon päästä myyntiin vuonna 1976 esitelty Applen ensimmäinen tietokonemalli, jossa oli valmiiksi koottu emolevy. Kone edustaa yhtä kotitietokoneiden merkittävistä edistysaskelista.

1970-luvulla ei ostettu valmiita kotitietokonepaketteja. Apple-1 myytiin ilman kuorta, virtalähdettä, näppäimistöä tai näyttöä, mutta valmiiksi koottu emolevy erotti sen kilpailijoistaan. Apple-1 maksoi alkujaan 666,66 dollaria. Ensimmäiset koneet lähetettiin asiakkaille Applen toimitusjohtajan Steve Jobsin vanhempien autotallista.

Myytyjen Apple-1 koneiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta vuonna 1977 hintaa tiputettiin 475 dollariin. Tuolloin esiteltiin Apple II -kone. Apple II oli jälleen merkittävä edistysaskel. Siinä oli integroitu näppäimistö, kaiutin, muovikuoret ja kahdeksan laajennuspaikkaa.

Nyt huutokaupattavan Apple-1 -tietokoneen mukana tulee alkuperäinen pakkaus, ohjekirjat, kasettikäyttöjärjestelmä ja harvinainen kirje Jobsilta. Antiikkitietokone ei tule kuitenkaan ostajalleen halvaksi - hinnan arvioidaan kipuavan jopa 175 000 euroon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.