Joanna Wallinheimo sekoitetaan Rantabaarin roolihahmoonsa Mimosaan – jotkut tulevat aukomaan päätään kasvotusten

Joanna Wallinheimo kertoo, miksi häntä alkoi väsyttää näkövammaisille suunnatussa Otteita haitekstistä -esityksessä 1:10
Katso videolta, miksi Joanna Wallinheimoa alkoi aina väsyttää näkövammaisille suunnatun Otteita haitekstistä -esityksen aikana.

Rantabaari-sarjassa toista kautta mukana oleva Joanna Wallinheimo on saanut yllättyä, miten ihmiset sekoittavat draaman ja todellisuuden. 

Toista kesää Mimosan roolissa nähtävän Joanna Wallinheimon mukaan hänen Rantabaari-sarjan hahmonsa on syventynyt ja sille on löytynyt selkeämmät raamit. Mimosa palaa kuudennen kauden alussa Helsinkiin ja hänellä on selkeä päämäärä, mitä hän lähtee tavoittelemaan. 

Wallinheimo on saanut Mimosan roolista paljon niin positiivista kuin negatiivista palautetta. 

– On hienoa, että hahmo on herättänyt keskustelua ja tunteita. Jotkut rakastavat häntä ja jotkut taas eivät voi sietää. Se tarkoittaa myös, että olen tehnyt jotakin oikein. Olen huomannut, että monet sekoittavat hahmoni oikeaan elämääni. Minua verrataan suoraan Mimosaan ja ajatellaan ikävänä tyyppinä, Wallinheimo kertoi MTV Uutisille kesällä kuvausten lomassa. 

Mimosan ja Wallinheimon sekoittuminen on ollut näyttelijälle yllättävää. 

– Nuorena en itsekään välttämättä erottanut tv-ohjelmista, että tässä näytellään. Mutta se on erikoista, miten aikuiset ihmiset sekoittavat draaman ja todellisuuden ja ovat tulleet aukomaan päätänsä minulle esimerkiksi baarissa. Sieltä saattaa tulla aika kovaakin palautetta. 

Vastaavanlaisissa tilanteissa Wallinheimo haluaa haastaa ihmisten ajattelumaailmaa ja muistuttaa, ettei hän ole automaattisesti samanlainen roolihahmonsa kanssa. Ihmiset ovat suhtautuneet tähän ymmärtäväisesti. 

– Se tulee kuitenkin ihmisille aina yllätyksenä ja he sanovat, että olenkin oikeasti aika mukava. 

Erilainen kokemus näyttelemisestä pimeässä

Vastapainoa näyttelijän kiireiselle työlle Wallinheimo sai tammikuussa Thaimaasta, jossa hän lomaili puolisonsa artisti Costeen, eli Jussi Tiaisen, kanssa kaksi viikkoa.

– Mihinkään ei ollut kiire. Se oli ihanaa. Olen kaamosmasennukseen taipuvainen tyyppi, joten Suomen pitkät, pimeät talvet eivät ole minun juttuni. Siellä pääsi latailemaan akkuja ja oli valoa ja lämpöä. 

Reissussa Tiaiselle sattui valitettavasti haaveri. 

– Hän kompastui omiin jalkoihinsa meressä ja otti kädellä vastaan. Hän osui koralliin, joka viilsi hänen kämmenensä auki. Se oli onneksi pieni pintanaarmu. Lähdimme kuitenkin desinfioimaan sen. 

Wallinheimon on voinut tänä keväänä nähdä, tai pikemminkin kuulla, myös Otteita haitekstistä -esityksessä, joka on suunnattu näkövammaisille. Esitys näyteltiin pimeässä tilassa, jossa näyttelijöillä oli apunaan vain pienet lukuvalot. 

– Se oli hyvin erilaista kuin Rantabaarissa näytteleminen. Siellä ei ollut mitään visuaalisia elementtejä, ja koen olevani todella fyysinen näyttelijä. Siinä ei pystynyt turvautumaan omaan fyysisyyteen, vaan kaikki tunteet piti synnyttää äänen ja oman mielen kautta. Se oli todella haastavaa. 

Katso videolta, miksi Joanna Wallinheimoa alkoi aina väsyttää näkövammaisille suunnatun Otteita haitekstistä -esityksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat