Rantabaari-sarjan Joanna Wallinheimo joutuu joskus työssään kaivelemaan omia traumojaan: "Isot tunteet mukana"

Näyttelijä Joanna Wallinheimo saattaa käyttää joskus kyseenalaisiakin keinoja välittääkseen tunteita 9:04
Joanna Wallinheimo kertoo kyseenalaisistakin keinoista, joita hän saattaa käyttää kohtauksissa tunteiden välittämiseen.

Entisellä kilpavoimistelijalla, näyttelijä Joanna Wallinheimolla roolihahmon fiilikset jäävät joskus kotiin lähtiessä päälle. 

Näyttelijä Joanna Wallinheimo kertoi MTV Uutisille Rantabaari-sarjan roolihahmo Mimosan saappaissa olemisen olevan vähintäänkin mielenkiintoista.

– Mimosa on todella erityyppinen ihminen kuin minä. Ainoa yhdistävä tekijä on, että molemmat ovat todella ekstroverttejä ja sanavalmiita tyyppejä. Mimosa on manipuloiva, juonitteleva ja omistushaluinen, toksinen. Nämä piirteet ajavat hänet ja myös muut henkilöt sarjassa mielenkiintoisiin tilanteisiin.

Parasta näyttelemisessä on Wallinheimon mielestä se, että pääsee ikään kuin elämään toisen ihmisen elämää ja toteuttamaan itseään taiteellisesti. Työ sisältää tietysti myös haasteita.

– Jos tehdään vaikeita kohtauksia, joissa on isot tunteet mukana, niin minulla on ollut vähän vaikeuksia ravistella se tunne pois kropastani. Olen välillä lähtenyt Mimosan fiiliksissä kotiin. Siinä menee kaivelemaan omia traumojaan, jos haluaa saada juuri oikean tunteen välitettyä kohtaukseen.

Wallinheimon isä, kansanedustaja ja entinen jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo aluksi hiukan ihmetteli tyttärensä uravalintaa.

– Muistan, kun kerroin isälle, että haluan olla näyttelijä, niin hän meinasi tukehtua kahviinsa. Oikeasti, kaikista maailman ammateista haluat olla näyttelijä!? Isäni kansanedustajauran myötä olen oppinut, ettei kannata kiinnittää huomiota kovinkaan paljon negatiivisiin kommentteihin. Kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, eikä tarvitsekaan.

”Oli pakko puhaltaa peli poikki”

Wallinheimo on entinen kilpavoimistelija, mutta sen maailman brutaalius sai hänet jättämään intohimonsa.

– Se on henkisesti vähintäänkin yhtä raskasta kuin fyysisesti. Siellä tulee paljon kommenttia siitä, miltä näyttää. Sairastuin aika pahaan syömishäiriöön. Mieleni ja kroppani eivät siitä kunnolla palautuneet, joten lopetin voimistelun keväällä 2020. Sairastin pari vuotta, ja sitten oli vain pakko puhaltaa peli poikki.

Perhe ja ammattiapu pelastivat Wallinheimon.

– Ja myös se, että myönsi itselleen, että nyt on kyse ongelmasta. Se auttoi eteenpäin, mutta perhe on ollut kaikista isoin tuki ja turva. Äitini tekee paljon hyvinvointialalla ja ravitsemuksen kanssa töitä ja toimii personal trainerina, joten enimmäkseen hänen kanssaan lähdimme minua ”korjaamaan” ja viemään parempaan suuntaan.

Wallinheimo seurustelee räppäri Costeen, eli Jussi Tiaisen, kanssa. Näyttelijän ja artistin elämät sopivat hyvin yhteen. Yhteisinä kesäsuunnitelmina on ainakin pari festarikeikkaa.

– Arki rullaa hyvin. Viikonloppuisin hän on keikoilla ja arkisin minä olen töissä. Pyrimme viettämään aikaa yhdessä iltaisin, kun tulen takaisin studiolta ja viikonloppuisin olen välillä mukana hänen keikoillaan. Ruisrockiin ja Blockfesteille olen lähdössä hänen mukaansa, Wallinheimo kertoi parisuhteestaan.

Rantabaarin 5. kauden alussa Mimosa saapuu iloisissa tunnelmissa Helsinkiin ystävänsä Iiriksen kanssa. Iiris on aikaisemmalta kaudelta tutun Luukaksen sisko. Iloisuus muuttuu pian kuitenkin aivan muuksi, kun Mimosan pahat puolet alkavat nousta pintaan.

Katso videolta millaisia kyseenalaisiakin keinoja Wallinheimo saattaa käyttää kohtauksissaan!


Rantabaari on Salatut elämät -sarjan sisarsarja. Rantabaarin 5. kausi on nähtävillä C Moressa syksyllä 2022. Kaudet 1 ja 4 voi katsoa maksutta MTV Katsomossa, ja kaudet 1–4 ovat katsottavissa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat