Utö-mysteeritrilleri eristää saaren asukkaat ulkomaailmasta – Elena Leevestä tuntui kuin koko työryhmä olisi ollut "lasipallon sisällä"

Elena Leeve paljastaa, miksi suorittaa ajokorttia vasta nelikymppisenä 1:50
Katso videolta, miksi Elena Leeve on päättänyt aloittaa ajokortin hankkimisen vasta nelikymppisenä.

Näyttelijä Elena Leeve tähdittää Utö-sarjaa meribiologi Mariana. Rooli oli hänelle fyysinen, ja koko tuotanto hyvin intensiivinen.

Utö-sarjan rooli ja tyylilaji olivat sarjan tähti Elena Leevelle, 40, uudenlaisia. Sarja on Ruutu-suoratoistopalvelussa 18. tammikuuta alkava mysteeritrilleri, jossa Utö-saaren asukkaat joutuvat eristyksiin, kun yhteys ulkomaailmaan katkeaa. 

Leevestä tuntui, että työryhmä oli oikeastikin saarella jollain tavalla eristyksissä, koska oma arki ja koti olivat kaukana. Matka Suomen eteläisimpään asuttuun saareen Pärnäsistä kestää lautalla noin 4–5 tuntia sääolosuhteista ja välipysähdyksistä riippuen. 

Monelle Utö tuli tutuksi, kun autolautta Estonia upposi sen lähistöllä vuonna 1994.

Leeve näyttelee sarjassa meribiologi Mariaa, joka on juuri saanut tehtyä väitöskirjansa ja asuu saarella tyttärensä Magdan (Isla Miettinen) ja puolisonsa Henrin (Joonas Saartamo) kanssa. 

– Tuotanto oli hyvin intensiivinen. Tuntui siltä, että olosuhteet antoivat itselle paljon apua näyttelijäntyössä. Saaressa oli paljon kulkemista, joten rooli tuntui aika fyysiseltä. Ennakkoon mietin Marian kohdalla, että hän on aika toiminnallinen henkilö, eikä halua jäädä märehtimään tai pähkäilemään asioita, vaan menee eteenpäin ja toimii. Itse saatan jahkailla, niin oli kiinnostavaa tehdä tällaisen henkilön rooli, joka on suoraviivainen toimija. Maria toimii jopa ennen kuin ajattelee, Leeve kertoi MTV Uutisille sarjan mediatilaisuudessa.

Saaressa sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, ja kylmyys, kova tuuli ja sumu ovat usein keväisin läsnä. Leeve on helpottunut, ettei stressannut kuvausolosuhteita etukäteen. 

– Sitä, miten kaikki toteutetaan tai onko merivesi kylmää. Oma mieli ja ajattelu auttoivat minua menemään todella asia kerrallaan. Tämän roolin kohdalla tuntui hyvältä lähestymistavalta lähteä joka aamu kuvauksiin siten, että mietti, että mitäs tänään tehdään. Siinä ei olisi auttanut kuvitteleminen. Ehkä se oli tietyllä tavalla haastavinta tehdä se näkyväksi ja uskottavaksi, missä olosuhteissa ja paineissa henkilöt ovat. 

Leeveä ei kuitenkaan missään vaiheessa pelottanut olla saarella, eikä hänelle tullut mieleen haluta saarelta pois. 

– Minulla oli siellä tosi turvallinen olo. Joka öinen tähtitaivas, joka lankesi saaren ylle, toi todella paljon turvaa. Tuli olo, että olisi helisytettävän lasipallon sisällä. Oli ihanaa saada olla niin paljon luonnossa. 

Leeven on voinut nähdä myös tv-sarjoissa Maria Kallio, Onnela  ja Ihon alla sekä vuoden 2022 elokuvassa Kikka! ja vuoden 2008 elokuvassa Putoavia enkeleitä.

Katso videolta, miksi Elena Leeve on päättänyt aloittaa ajokortin hankkimisen vasta nelikymppisenä. 

Lue myös:

    Uusimmat