Mainos

Jo pelkkä katse riittää – lemmikit tekevät meistä tutkitusti onnellisia

Lemmikkieläimet eivät ole vain mukavaa seuraa, vaan ne tekevät meistä myös terveitä ja onnellisia.

Tiedelehti Sciencessä julkaistun tutkimuksen mukaan lemmikit saavat meissä aikaan positiivisia vaikutuksia välittömästi, kun ne astuvat kanssamme samaan huoneesen. 

Tutkimuksen mukaan nimittäin jo pelkkä vilkaisu lemmikkiin päin saa mielihyvähormonit virtaamaan kehossamme. Lemmikin katseleminen vähentää myös stressihormonia, joka auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. 

Lemmikin omistajat omaavat hyvän psyykkisen ja fyysisen kunnon

Lemmikin kanssa ajan viettäminen vapauttaa kehossamme oksitosiinihormonia, joka stimuloi henkistä ja fyysistä terveyttä. Oksitosiini on ruotsalaisprofessori Kerstin Uvnäs-Mobergin mukaan yksi elimistön tärkeimmistä aineista, joka vaikuttaa koko hermostoon laskien muun muassa pulssia ja verenpainetta.  

Oksitosiini tekee meistä myös onnellisia, saa immuunijärjestelmämme vahvistumaan ja elimistössämme tulehdustilat paranemaan. Tutkimukset osoittavat myös, että lemmikinomistajille on vähemmän sydämeen liittyviä ongelmia.

Lemmikkien omistajat kärsivät tutkitusti keskimääräistä vähemmän korkeasta kolesterolista ja verenpaineesta, sekä omaavat hyvän fyysisen ja psyykkisen kunnon.

Kuka väittää, etteivät kissa ja koira voisi olla ystäviä? Videon kaverukset ovat asiasta eri mieltä. 

0:23

Lähde: Expressen 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.