"Jo kymmenen minuuttia auttaa" – tämän takia sinun kannattaa ehdottomasti omistaa kissa tai koira

Washington State -yliopiston tutkimus osoitti, että koirien ja kissojen rapsuttelu laskee kortisolitasoja ja vähentää siten stressiä. Kortisoli on stressihormoni, joka liian suurina annoksina aiheuttaa ihmisen keholle negatiivisen fyysisen ja psyykkisen rasitustilan. 

Tutkimukseen valittiin 249 opiskelijaa. Heidät jaettiin neljään satunnaiseen ryhmään, joista yksi ryhmä oli kymmenisen minuuttia suorassa kosketusyhteydessä koiriin ja kissoihin. Opiskelijat silittelivät ja rapsuttelivat eläimiä.

Toinen ryhmä odotti vuoroaan ja katseli, kun ensimmäinen ryhmä silitteli eläimiä. Kolmas ryhmä katseli kuvaesitystä eläimistä ja neljäs odotti vuoroaan. 

Kortisolitasot mitattiin 

Tutkimukseen osallistuvien opiskelijoiden kortisolitasot mitattiin syljestä ennen ja jälkeen tutkimuksen. Tutkimuksessa ilmeni, että pienin kortisolitaso oli ryhmätilanteen jälkeen ryhmällä, joka oli ollut suorassa kosketuksessa eläinten kanssa.

​​​​​​​

Kymmenen minuuttiakin auttaa 

– Jo kymmenen minuuttia auttaa laskemaan kortisolitasoja, toteaa professori Patricia Pendry.

Lemmikin rapsuttelu siis todella kannattaa, mikäli elämässä on juuri nyt kiireistä ja stressaavaa. Omalle tai ystävän lemmikille annettu aika ei tämän tutkimuksen nojalla mene hukkaan.

Lue myös:

    Uusimmat