Mainos

Jo kaksi kuollut Etelä-Euroopan rekkalakoissa

Espanjassa kolmatta päivää jatkuva rekankuljettajien lakko on vaatinut ensimmäisen uhrinsa.

Eilen illalla Granadassa rekkakuski kuoli jäätyään pakettiauton alle seisoessaan lakkovartiossa tukkukaupan edessä. Portugalissa puolestaan yksi kuski kuoli eilen iltapäivällä jäätyään kuorma-auton alle Alcanenassa.

Espanjan ja Portugalin kuljettajat lakkoilevat protestiksi korkeita polttoaineen hintoja vastaan. Espanjan hallitus tuo tänään neuvottelupöytään uuden sovintoehdotuksen, jota valtaosa kuljetusalasta tukee.

Espanjan rekkalakosta lisälaskuja Suomeenkin

Espanjassa ja Ranskassa viikonvaihteessa alkanut polttoaineprotesti tietää isoa laskua myös suomalaisille kuljetusyrityksille, kun rekat eivät pääse määränpäihinsä suunnitellusti. Espanjan ja Ranskan rajalla on tällä hetkellä jumissa parisenkymmentä suomalaisrekkaa.

Ei vielä vaikutuksia Suomen kaupoissa

Lakolla ei näillä näkymin ole suomalaisissa kaupoissa näkyviä vaikutuksia. Suurin nopeiden kuljetusten tuoteryhmä ovat vihannekset, mutta Keslogin toimitusjohtaja Mika Salmijärvi sanoo, että tällaisilla lyhyillä lakoilla ei ole vaikutusta Suomen vihannestilanteeseen kaupoissa.

- Lakon pitäisi kestää kuukausia, ennen kuin se näkyisi suomalaisessa kaupassa, sillä varastot ovat kunnossa, Salmijärvi vakuuttaa ja lupaa että vihreää purtavaa riittää juhannuspöytään.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.