Mainos

Jo 160 000 ihmistä evakuoitu Kiinassa

Kiinan Sichuanissa pelätään edelleen tulvajärven padon murtumista. 160 000 ihmistä on jo evakuoitu, mutta järven tulviminen voi aiheuttaa jopa puolentoista miljoonan asukkaan pakkosiirron.

Vesisade ja uudet järistykset vaikeuttavat tulvivaa järveä vastaan taistelevien sotilaiden ponnisteluja. Vesi nousee päivässä jopa 2 metriä ja tulva-aalto kaupunkiin on yhä mahdollisempi. Tällä hetkellä veden raja on 23 metriä alimmasta vallista.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että Mianyangissa Sichuanissa monet ovat lähteneet, sillä vaarana on, että tulvajärven padon sorruttua vesi yltää kaupunkiin asti.

- On laskettu, että 5.6. on deadline, eli silloin umpeutuu määräaika, jolloin vesimassa lähtisisi liikkeelle, ellei sitä ennen vedelle saada ulospääsytietä tehdyksi.

Monilla ei yksinkertaiesti ole paikkaa mihin mennä, toiset taas haluavat korjata riisisadon, koska sen aika on juuri nyt.

Edessä voi siis olla 1,5 miljoonan ihmisen pakkosiirto, jos uudet jälkijäristykset aiheuttavat lisää maanvyöryjä tulvajärville ja vesisade yltyy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.