Jethro Rostedt saapui yöllä Las Vegasista ja joutui karanteeniin: "Käytännössä koko Vegas suljettiin ja ihmiset hamstrasivat aseita"

1:54
Tämä kaikki sinun pitää tietää koronaviruksesta - katso video.

Jethro Rostedt on seuraavat kaksi viikkoa karanteenissa kotonaan.

Kun kiinteistömoguli Jethro Rostedt lähti viime viikon keskiviikkona Las Vegasiin, oli kaikki paremmin kuin tällä hetkellä. Heti jo seuraavana päivänä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tiedotti kieltävänsä matkustamisen koronariskin vuoksi Euroopasta Yhdysvaltoihin 30 vuorokauden ajaksi. Kielto astui voimaan perjantaina 13. maaliskuuta. 

Trumpin määräys muutti tilanteen päälaelleen Las Vegasissa.

– Olimme ensimmäisenä iltana juhlimassa maailmankuulussa Hakkasan-yökerhossa, jossa meno oli entisellään. Seuraavana päivänä olimme menossa jälleen juhlimaan, mutta kaikki yökerhot laitettiin kiinni. Seuraavaksi meni kiinni Casinot ja lopulta koko Las Vegas käytännössä suljettiin.

– Monet työntekijät saivat potkut ilman sen suurempaa varoitusta.

Rostedt ja hänen seurueensa alkoivat katsoa uusia lentoja Suomeen lauantaina. Mies saapui kotiin viime yönä ja on siitä asti pysytellyt neljän seinän sisällä.

– Meidän piti olla siellä muutama päivä pidempään, mutta tässä tilanteessa piti päästä Suomeen nopeasti. Lentoasemat olivat tyhjiä, mutta koneet olivat täynnä.

– THL:ltä tuli lauantaina tekstiviesti, että ulkomailta saapuessa suositellaan olemaan karanteenissa kotona 14 vuorokautta. Täällä sitä ollaan nyt karanteenissa.

Ympäri maailmaa ihmiset ovat hamstranneet koteihinsa erityisen paljon vessapaperia, niin kuin myös Suomessa.

– Las Vegasissa oli erikoinen juttu, kun ihmiset hamstrasivat aseita koteihin. Meidänkin seurueessamme ollut mies lähti nopeasti aseostoksille, Rostedt kummastelee.

Kebabravintola kiinni

Rostedt viettää seuraavat kaksi viikkoa kotonaan karanteenissa. Hän pystyy työskentelemään etänä, sillä tällä hetkellä ei järjestetä ollenkaan yleisiä näyttöjä asunnoissa.

– Vielä ei näy asuntomarkkinoilla koronan vaikutus ja toivottavasti ei tulisi näkymäänkään.

Miehellä on asuntobisnesten lisäksi myös yökerho Turussa ja kebabravintola Tallinnassa, joka on tällä hetkellä kiinni. Ravintola on suunnattu etenkin suomalaisille.

– Suomalaisturistit eivät pääse Tallinnaan, joten paikkaa ei ole järkevää pitää auki. Katsotaan, miten tilanne etenee ja milloin avaamme ravintolan uudelleen.

– Yökerho on ainakin toistaiseksi viikonloppuisin auki, mutta menemme siinäkin tilanteen mukaan. Viime viikonloppuna siellä oli ihan normaalisti väkeä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja