Jessie Diggins järkyttyi kauhuskenaariosta – nosti esille esimerkin Suomesta: "Surullinen näky"

Yksi talviurheilun suurimmista uhista Euroopassa on ilmastonmuutos. Yhdysvaltojen maastohiihtotähti Jessie Diggins kertoi SVT:lle, että on huolissaan tilanteesta.

SVT on yhteistyössä Ruotsin ilmatieteen ja hydrologian laitoksen kanssa tuonut esille karua kieltä puhuvat luvut. Jos ilmastonmuutos jatkuu samalla tahdilla, voi talvikaudesta vajaan 80 vuoden päästä tulla kuukauden verran lyhyempi yhdeksällä kymmenestä perinteikkäästä talviurheilukaupungista.

Olympiakultaa, neljä MM-mitalia ja maailmancupin kokonaiskilpailun kertaalleen voittanut Diggins tekee urheilun ohella ilmastonmuutoksen vastaista työtä. SVT:n luvut eivät ole Digginsille yllättäviä.

– Se on mielestäni todella traagista. Meidän täytyy tehdä muutos. Meidän täytyy parantaa itseämme. Se ei ole niin yllättävää kuin sen pitäisi olla, mutta yhtä pelottavaa, Diggins totesi.

Diggins kertoo, että hän tahtoo käyttää sosiaalisissa medioissa ääntään ja asemaansa huippu-urheilussa saadakseen muita tekemään ilmastonmuutoksen vastaista työtä.

30-vuotias urheilija teki debyyttinsä maailmancupissa 11 vuotta sitten. Hän on nähnyt pitkän uransa aikana, kuinka ilmastonmuutos on vaikuttanut olosuhteisiin. Diggins nosti esille esimerkin Suomen Rovaniemellä järjestetystä harjoitusleiristä.

– Ollaan napapiirillä ja ladun vieressä on kukkia. Se on kaunista, mutta ei siihen aikaan vuodesta. Se oli surullinen näky, Diggins sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat