Therese Johaug kommentoi Norjan maajoukkueen kohtaamaa ikävää uutista – "Minun pitää olla nyt todella itsekäs"

Norjan hiihtoliitto tiedotti maanantaina, että joukkueen sprinttivalmentaja Arild Monsen on antanut positiivisen koronanäytteen. Norjan suurimpiin kultamitalitoivoihin kuuluva Therese Johaug kommentoi tapahtunutta maanantain lehdistötilaisuudessa.

Koronatartunta oli tullut paluumatkalla Italian Seiser Almista. Maajoukkuepomo Espen Bjervig sanoi Dagbladetille, että uutinen on ikävä. 

– Säännöt ovat monimutkaisia ja tarvitsemme paremman katsauksen tilanteeseen. Juuri nyt tarvitsemme negatiivisia tuloksia, Bjervig totesi.

Johaug antoi oman arvionsa tilanteesta lehdistötilaisuudessa.

– Minun pitää olla äärettömän varovainen kaikessa tekemisessäni. Tavata vähän ihmisiä, käyttää maskia, hanskoja ja käsidesiä. Minun pitää olla nyt todella itsekäs. Tämä on kriittinen hetki, Johaug sanoi.

– Se on tilanne, johon emme halua joutua. Emme tiedä, jos hotellissa oli tartunta. Tärkein asia on tehdä kaikkemme, jotta pysymme terveenä. Olisin mielummin ollut täällä ja kilpailemassa, mutta sinun pitää ottaa myös riskejä. Se on vain niin, Johaug jatkoi.

Bjervigin mukaan kaikki Seiser Almissa olevat joukkueen jäsenet antoivat negatiiviset näytteet pikatestissä. Urheilijat tekevät PCR-testit tänään sekä Norjaan paluun yhteydessä 26. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat