Jessi kysyi ravintolassa, missä voisi imettää – vastaus tyrmistytti perhettä: "En voinut uskoa, että tuollaista ehdotettiin tänä päivänä ja aikana"

Kun Jessi Ferguson halusi imettää vauvaansa ravintolassa, henkilökunta ohjasi hänet invavessaan. Jessin äiti raivostui tapauksesta.

Jessi Fergusonin ravintolareissu päättyi kurjasti. 23-vuotias oli lähtenyt ravintolaan ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian alun, mutta henkilökunnan antamat imetysohjeet saivat hänet pois tolaltaan, kertoo Metro.

Brittinainen oli olut TGI Fridays -ravintolassa äitinsä kanssa. Mukana oli myös Jessin kahdeksanviikkoinen Louis-poika.

Kysyi, missä voisi imettää – henkilökunta suositteli vessaa

Perhe oli ohjattu istumaan hyvin korkeaan pöytään, jonka ääressä istutaan tavallisesti baarijakkaroilla. Imettäminen oli hankalaa, joten Jessi oli kysynyt henkilökunnalta, missä voisi imettää lastaan.

Yllättäen häntä kehotettiin menemään invavessaan.

Pöllämystynyt Jessi totteli käskyä. Äiti Catherine myöntää olleensa raivoissaan.

– Olin aidosti epäuskon vallassa, en voinut uskoa, että tuollaista ehdotettiin tänä päivänä ja aikana. Minua raivostutti, että meidän pantiin tällaiseen tilanteeseen, äiti kommentoi.

Katso myös: Imetyshuoneita on harvassa paikassa, ja kun lapsi haluaa ruokaa, ei aina ehdi etsiä sopivaa paikkaa. Pitääkö imettäjien miettiä muiden mukavuutta? Juttu jatkuu videon alla.

"Hän oli järkyttynyt"

Catherinea huolestutti myös se, että lapsi piti koronapandemian aikana viedä wc-tilaan, jota käyttävät muutkin asiakkaat.

– Kun hän [Jessi] palasi vessasta, hän oli järkyttynyt. Louis itki edelleen, Catherine kuvailee.

Hän myöntää, että perhe olisi voinut vain lähteä ravintolasta, mutta päätöksen tekeminen tilanteen ollessa edelleen päällä "on vaikeaa".

– Tämä on ensimmäinen kerta Louisin syntymän jälkeen, kun Jessi on käynyt ulkona hänen kanssaan, ja lähteekö hän uudelleen ulos? Uskon, että kokemuksen vuoksi ei, äiti kommentoi.

Hän toivoo, että perhe olisi vain ohjattu toisenlaiseen pöytään. Catherinen mukaan henkilökunnalle tulisi antaa lisäkoulutusta siitä, miten imettäjiä tulisi kohdella.

Ravintola pahoitteli ja palautti rahat – tilanne johtui väärinkäsityksestä

Kuultuaan tapauksesta ravintolan johtaja pahoitteli tapahtunutta. Perhe sai myös rahansa takaisin.

Yhtiön edustajan mukaan yhtiö kannustaa imettämiseen tiloissaan, ja tapahtunut oli vastapalkatun henkilön väärinkäsitys: uusi työntekijä oli ohjannut Jessin wc-tiloihin, koska oletti, että imettäminen tulee tehdä siellä.

– Asia ei ole näin, vaan sääntönämme on, että vieraita kannustetaan imettämään ravintolamme tiloissa, miten heille vain parhaiten sopii, ravintolan edustaja kommentoi.

"Ehkä henkilökunta oletti, että hän haluaa jonkin yksityisen paikan..."

Netissä mielipiteet tapauksesta ovat jakautuneet. Osa jopa syyttää perhettä vain ilmaisen aterian hamuamisesta valituksen turvin. Osa uskoo, että kaikki on väärinkäsityksen syytä.

– Hän kysyi, missä voisi ruokkia vauvan, ja ehkä henkilökunta oletti, että hän haluaa jonkin yksityisen paikan, Sarah James pohtii Facebookissa.

– Vessat eivät sovi vauvan syöttämiseen. Haluaisiko henkilökunta syödä vessassa? Poh Eng Collis kyselee.

"Olen odottanut useita kertoja yli puoli tuntia päästäkseni vessaan, koska jonkun piti imettää siellä..."

Invavessassa imettäminen tuo kuitenkin mukanaan myös toisenlaisen ongelman.

– Olen vammainen nainen. Olen odottanut useita kertoja yli puoli tuntia päästäkseni vessaan, koska jonkun piti imettää siellä, Samantha Kent kuvailee Facebookissa.

– En ole vihainen äideille, joiden täytyi vain löytää joku paikka ruokkiakseen lapsiaan. Sen ymmärrän, se on elintärkeää. Minua ärsyttää, että [se on] huone, jossa on apuvälineet, jotta pääsen pöntön päälle. Minulla on ylipäätään ongelmia käydä vessassa. Ei vessan pitäisi olla paikka, jossa kukaan joutuu syöttämään tai syömään.

Lue myös:

    Uusimmat