Katy luovutti 236 litraa rintamaitoaan: "Sitä vain tuli ja tuli ja tuli..."

Äiti luovutti 230 litraa rintamaitoaan 2:13
Katy luovutti 236 litraa rintamaitoaan

Kahden lapsen äiti Katy Bannerman huomasi tuottavansa aivan liikaa rintamaitoa, ja päätyi lahjoittamaan sitä yli 200 litran edestä.

Kahden lapsen äiti Katy Bannerman on ruokkinut lukemattomia muitakin vauvoja kuin omiaan. Katy luovutti yhden vuoden aikana yli 200 litraa rintamaitoa muille, kertoo CNN.

– Aina, kun tuotat enemmän kuin vauvasi tarvitsee, kyse on ylituotannosta. Itse huomasin, että pumppaan [maitoa] yli kaksi litraa päivässä, Katy kertoo.

Imetyskonsultti auttoi imettämään

Katylla oli aiemmin vaikeuksia imettää ensimmäistä poikaansa Silasia; lapsi joutui pian syntymänsä jälkeen sairaalahoitoon, eikä Katy lopulta kyennyt imettämään tätä. Syyllisyys tilanteesta painoi hirvittävänä.

Toisen lapsensa Averyn syntyessä loppuvuonna 2019 Katy päättikin hankkia imetyskonsultin, joka ehdotti muun muassa erilaista rintamaitopumppua.

Aikoi pakastaa 26 litraa, mutta maidontuotanto ei loppunutkaan

Konsultin neuvojen avulla Katy paitsi onnistui imettämään, myös havaitsi tuottavansa suuria määriä rintamaitoa. Aluksi tavoitteena oli pakastaa 26 litraa maitoa omaan käyttöön.

Katy uskoi voivansa lopettaa pumppaamisen, kun pakastinvaranto on saatu täyteen, mutta hänen kehollaan oli muita suunnitelmia.

– Kun olin saanut 26 litraani, maidontuotto oli edelleen voimissaan. Mietin, että kai minä sitten jatkan. Ja sitä vain tuli ja tuli ja tuli, Katy kuvaili Fox 10 -kanavalle.

"Olen niin iloinen, että voin lahjoittaa"

Katy ymmärsi pian, että maitoa on aivan liikaa vain hänen tarpeisiinsa. Niinpä nainen päätyi lahjoittamaan maidon muille äideille, jotka olisivat halunneet imettää, mutta eivät syystä tai toisesta siihen kyenneet.

Katy julkaisi tiedon ekstramaidostaan Facebookissa, ja sai pian runsaasti viestejä.

– Olen niin iloinen, että voin lahjoittaa. Yhdessä vaiheessa minulla oli tietyt ihmiset, joille lahjoitin, he tulivat käymään joka viikko.

Lahjoitti 236 litraa maitoa

Vuoden 2020 aikana Katy lahjoitti 236 litraa maitoa. Viimeisen lahjoituksensa hän teki joulukuussa. 

Katyn mukaan muiden auttaminen on "maailman paras tunne".

Katso myös huikea kohtaaminen: Oranki tuli suojelemaan eläintarhassa imettävää naista!

Lue myös:

    Uusimmat