Jesse Puljujärvi iloisena: kuiva tarpominen päättyi – "Tästä maalista saa itseluottamusta"

Jesse Puljujärvi osui vihdoin – katsomokomennukselta palannut suomalainen onnistui Pittsburghille 0:49
Jesse Puljujärvi osui vihdoin – katsomokomennukselta palannut suomalainen onnistui Pittsburghille

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi laukoi Pittsburgh Penguinsin avausmaalin, kun Columbus Blue Jackets haastoi Pittsburghin jääkiekon NHL:n runkosarjaottelussa. 

– Kiva, että voin auttaa joukkuetta myös tällä tavoin ja saamaan lisää pisteitä, Puljujärvi tuumi Pittsburghin verkkosivuilla julkaistulla videolla.

Helmikuussa kahden vuoden sopimuksen Pittsburghiin saanut Puljujärvi avasi maalitilinsä Penguinsin paidassa. Hänen edellinen täysosuma syntyi viime vuoden helmikuussa, jolloin hän edusti vielä Edmonton Oilersia.

Tuon jälkeen Puljujärvi oli hetken Carolina Hurricanesin palkkalistoilla, mutta lonkkavamma uhkasi 25-vuotiaan hyökkääjän uran jatkoa. Puljujärvi kävi kesällä lonkkaleikkauksessa ja kuntoutti itseään vielä syksyllä.

Puljujärvi aloitti kauden farmiliiga AHL:ssä ja pelasi tehokkaasti tammi-helmikuussa. Sitten syntyi sopimus Pittsburghin kanssa. Hän on pelannut joukkueessa yhdeksän NHL-ottelua, mutta kaksi edellistä jäivät väliin vieraskiertueen lopussa.

Puljujärvi vakuutteli olevansa täydessä iskussa, kun joukkue on jälleen kotijäällä.

– Ei ole ollut mitään kipuja tai sellaista. Yritän olla parempi päivä päivältä ja viikko viikolta ja tehdä parhaani. Tietysti tästä maalista saa itseluottamusta tulevaan, hän jutteli.

Pittsburghin ja Puljujärven kannalta kotiottelun alku oli täydellinen, kun suomalaishyökkääjä laukoi avausmaalin ensimmäisen erän 14. minuutilla.

– Karvasimme kovasti ja saimme kiekon. Sain hyvän syötön lapaani ja pikkuisen tilaa, Puljujärvi kuvaili täysosuman syntyä.

Pittsburghin niskassa painoi neljän ottelun vieraskiertue, jonka kolme viimeistä ottelua joukkue hävisi.

– Vaikea vieraskiertue, mutta hommat piti saada rullaamaan joka ottelussa ja saada tärkeitä pisteitä. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Pysymme keskittyneinä, Puljujärvi sanoi.

Eetu Luostarisen rannelaukaus puhui – Floridalle jo kuudes peräkkäinen voitto 0:41
Myös Floridan Eetu Luostarinen osui yön NHL-kierroksella – Floridalle jo kuudes peräkkäinen voitto

Lue myös:

    Uusimmat