Jesse Puljujärven nimi on tapetilla Pohjois-Amerikassa – mutta mitä tapahtuu Mikael Granlundille?

3:15
Videolla juttua viime yön NHL-kierrokselta.

Jesse Puljujärven nimi on jälleen tapetilla Pohjois-Amerikassa, kun jääkiekkoliiga NHL:n siirtotakaraja lähestyy. Yksi vaihtoehto on se, että Puljujärven oikeudet kaupataan jo nyt toiseen seuraan.

21-vuotias Puljujärvi pyysi viime keväänä Edmonton Oilersilta vaihtokauppaa muualle. Kun mitään ei tapahtunut, hän päätti palata Suomeen ja Oulun Kärppiin.

Oilers omistaa Puljujärven oikeudet, eikä se ole kaupannut niitä muualle.

Puljujärven kohtalo on taas esillä, sillä Oilers voi käyttää häntä yhtenä pelinappulana siirtotakarajan markkinoilla.

Arvostettu NHL-toimittaja, Sportsnetin Elliotte Friedman otti Puljujärven esille tuoreessa kolumnissaan. 

– Edmonton teki selväksi tähtihyökkääjä Taylor Hallin tarjouskisassa, että he eivät halua pulittaa heidän ykköskierroksen varaustaan sellaisessa kaupassa, jossa he voivat menettää pelaajan heti seuraavana kesänä. En oikein jaksa uskoa myöskään siihen, että Puljujärvi liikkuisi jossain tuollaisessa kaupassa, Friedman kirjoitti.

Friedman viittaa termiin ”rental”. Tämä tarkoittaa sitä, että jokin NHL-seura hankkii pudotuspelejä varten vahvistuksen, joka ei jatka seurassa enää kevään jälkeen.

NHL:n siirtotakarajapäivä on 24. helmikuuta.

Jatkaako vai eikö jatka?

Suomalaisten kannalta mielenkiinto kohdistuu myös toiseen hyökkääjään, Nashville Predatorsia edustavaan Mikael Granlundiin.

27-vuotiaan Granlundin nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Hänen jatkonsa Predatorsissa on kaikkea muuta kuin varmaa.

Predators taistelee yhä pudotuspeleihin pääsystä, minkä myötä se ei ole välttämättä myyjä tulevalla siirtorajalla. Tämä heijastuu myös Granlundiin. Kysymys kuuluu: voiko Predators myydä suomalaista muualle, jos se on yhä pudotuspelitaistossa mukana?

– Nashville ajautuu mielenkiintoiseen tilanteeseen Granlundin kanssa. Hän on vain kasvattanut arvoaan viime aikoina. Joko Nashvillen suuntaan tai jonnekin muualle, Sportsnetin toimittaja Friedman kävi läpi.

Granlund on saanut lisää vastuuta Predatorsin uuden päävalmentajan John Hynesin alaisuudessa. Neljän edellisen ottelun aikana Granlundille on merkattu neljä tehopistettä (3+1).

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja