Jesse Puljujärven asema hahmottumassa Edmontonissa? – "Ei tässä ole kyse mistään arvonalennuksesta"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi heilutti verkkoja yön harjoitusottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Puljujärvi sai kovasti kehuja otteistaan Oilersin päävalmentajalta Todd McLellanilta. Oilers vei kohtaamisen nimiinsä lukemin 4-2.

Ylälaidan videolla tiistai-illan Tulosruutu.

Puljujärvi oli istutettu samaan ketjuun kanadalaishyökkääjien Jujhar Khairan ja Ryan Stromen vierelle.

Uransa kolmanteen NHL-kauteen valmistautuva Puljujärvi heilutti verkkoja heti ensimmäisessä erässä, kun hän yllätti rannelaukauksella Canucksin ruotsalaisvahdin Andreas Nilssonin.

McLellan oli tyytyväinen Puljujärven otteisiin yön ottelussa.

– Maalin lisäksi hän rakenteli paikkoja ketjukavereilleen ja käytti isoa vartaloa hyväkseen. Hän näytti itsevarmalta ja hän näytti nauttivan pelistä. Se on tärkeintä, McLellan mietti.

Päävalmentaja McLellanin mukaan Puljujärvi on yksi niistä pelaajista, jotka käyvät kilpailua pelipaikoista oikealla laidalla.

– Olen maininnut, että heille kaikille ei ole kokoonpanopaikkaa. Heidän täytyy taistella, eivätkä he voi vain odottaa jotain. He kaikki ovat tulleet ja tehneet hienoa työtä, McLellan sanoi kilpailutilanteesta.

Harjoitusleirin alussa Puljujärvi on viilettänyt kanadalaissentterin Stromen rinnalla. McLellanin mukaan itse ketjunumerolla ei ole mitään väliä. Isoin juttu on kemioiden löytyminen ja vahvojen yhdistelmien rakentaminen.

Puljujärveä on väläytelty myös kanadalaisen supertähden Connor McDavidin laituriksi. Nyt tontti on kuitenkin löytymässä toisen kanadalaissentterin Stromen viereltä.

– Ryan tuntee olonsa hyväksi Jessen vierellä. Sama juttu toisin päin. Ei tässä ole kyse mistään arvoalennuksesta Jessen kohdalla. Hän on hyvässä tilassa, hän nauttii pelaamisesta. Olemme iloisia siitä, McLellan sanoi.

Oilers-uran alussa Puljujärven asema on vaihdellut tiuhaan tahtiin. Häntä on heitelty myös katsomoon ja AHL:n puolelle.

Viime kaudella Puljujärvi, 20, nakutti 65 NHL:n runkosarjaottelussa tehot 12+8=20. Puljujärvi kävi myös 10 ottelun mittaisen mutkan Oilersin AHL-seuran Bakersfield Condorsin riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat