Päävalmentaja ihasteli huippuillan tahkonneen Jesse Puljujärven olemusta: "Hän on iso kaveri" – suomalaistähden veikeä kommentti nauratti kuulijoita

Edmontonin Jesse Puljujärven huippuilta Calgarya vastaan sai päävalmentaja Dave Tippettin ylistämään hyökkääjäänsä. Puljujärvi nakutti tehot 1+2 ja sivusi samalla uransa ennätyspisteitä.

Puljujärvi on istutettu kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa todellisten supertähtien Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin rinnalle, ja tulosta tulee. Kahden pelin jälkeen Puljujärven pistesarakkeeseen on merkitty kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä. 

Edmontonin päävalmentaja Dave Tippett lausui Edmontonin 5–2-voittoon päättyneen Calgary-ottelun jälkeen mairittelevia kommentteja Puljujärvestä. Tippettin mukaan Puljujärven muodonmuutos alkoi jo viime kautta edeltäneellä harjoitusleirillä, kun suomalainen teki Kärpissä viettämänsä vuoden jälkeen paluuta NHL:ään.

– Hän tuntee kuuluvansa tähän liigan ja tuntee olevansa hyvä pelaaja tässä liigassa. Hänen itseluottamuksensa kasvaa ja samalla hänen pelinsä paranee, Tippett sanoi.

– Hänen taitotasonsa on mainio ja hän laukoo todella hyvin, kuten tänään nähtiin.

Voit katsoa Puljujärven Calgary-ottelussa laukoman 4–2-maalin alta.

Tippettin lisäksi myös saksalaistähti Draisaitl ylisti Puljujärveä ottelun jälkeen.

– Hän parantaa koko ajan. Kuten sanoin pari päivää aiemmin, häntä vastaan on vaikea pelata, hän on iso, luistelee voimakkaasti, laukoo hyvin. Hänen itseluottamuksensa kasvaa koko ajan. On hauska pelata hänen kanssaan, Draisaitl sanoi.

– Kiitos, vieressä istunut Puljujärvi kuittasi.

Mainiosti pelannut Puljujärvi oli syystäkin hilpeällä tuulella ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Albertan alueen hegemoniaottelun voiton jälken Edmonton-fanit juhlivat äänekkäästi ja huuto kuului myös tilaan, jossa lehdistötilaisuus järjestettiin. Tilaisuuden vetäjän kysyessä Puljujärveltä, onko kyseessä hänen kannattajajoukkonsa, oli suomalaisella vastaus valmiina.

– Kyllä. Kuulin jotain, leveästi virnuillut Puljujärvi nauratti kuulijoitaan.

– Tuo on hyvä, oikein hienoa.

Voit katsoa videon tilanteesta alta.

Etenkin Puljujärven fyysinen olemus maalin edessä on herättänyt ihastusta. Hän laukoi kauden ensimmäisen maalinsa Vancouveria vastaan maalin edustalta maalivahdin torjunnan paluukiekosta. Tippettin mukaan Puljujärven toivotaankin käyttävän isoa kokoaan hyödykseen maalilla.

– Haluamme hänen tekevän niin, mutta hän tekee sitä mielellään. Hän on iso kaveri maalin edessä. Häntä on vaikea siirtää. Hän haluaa mennä maalille ja tietää, että kun hän menee sinne, hän pystyy iskemään maaleja. Hän näyttää maailman iloisimmalta jätkältä tehtyään maalin, joten miksei hän menisi sinne tekemään niitä lisää.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja