Oilers-luotsi linjasi vaatimuksensa Puljujärvelle – "Hänestä ei tule pelastajaamme"

Jesse Puljujärvi pelaa kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa, kun Edmonton Oilers kohtaa New York Rangersin vieraskaukalossa Suomen aikaa lauantai-iltana.

Alkukaudella 10 AHL-ottelua Bakersfieldissä tehoilla 1+4 pelannut Puljujärvi, 19, sai perjantaina kutsun Oilersin miehistöön. Hän pelasi viime sesongilla 28 NHL-taistoa ja iski myös avausmaalinsa, mutta tämä kausi on mennyt farmin puolella.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan aikoo antaa Puljujärvelle kunnon näyttöpaikan joukkueen kärkiketjuissa. Suomalaislaituri pelaa näillä näkymin Ryan Nugent-Hopkinsin ja Milan Lucicin rinnalla kakkosvitjassa.

– Haluamme nähdä Jessen kehityksen. AHL on (pääasiassa) viikonloppuliiga, joten Bakersfield ei ole pelannut kovinkaan montaa ottelua, McLellan kommentoi The Provincelle.

– Mutta me peluutamme häntä kuuden kärkihyökkääjän joukossa. Hänestä ei tule kuitenkaan pelastajaamme. Jokaisen pitää kantaa kortensa kekoon ja auttaa häntä tuntemaan olonsa mukavaksi.

Edmonton on aloittanut kautensa vaisusti, sillä se on kerännyt kovista odotuksista huolimatta vain 13 pistettä 15 ottelusta.

McLellan sanoo, että Oilers on kehottanut Puljujärveä kehittämään varsinkin puolustuspeliään. Nyt kehitys testataan. 

– Haluamme nähdä vastuullisuutta jäällä. Monilla nuorilla hyökkääjillä, jotka on varattu korkealla, on ongelmia puolustuspelissä. Kaikki osoittaa siihen, että hän tekee kovasti töitä korjatakseen tuon asian, McLellan summaa.

Lue myös:

    Uusimmat