Jesperi Kotkaniemen peliotteet eivät miellyttäneet, Montreal-luotsi penkitti suomalaisnuorukaisen – "Meidän oli voitettava"

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi joutui seuraamaan päätöserää vaihtopenkiltä käsin, kun hänen joukkueensa hävisi 0-2-lukemin Chicago Blackhawksille.

Kotkaniemen peliaika jäi ottelussa alle kahdeksaan minuuttiin. Kolmannessa ketjussa ottelun aloittanut suomalaistulokas joutui Montreal-luotsi Claude Julienin penkittämäksi päätöserässä. Julien perusteli penkityskäskyään joukkueen edun kautta.

– Hän on nuori pelaaja, joka oppii. Hänellä oli kaksi tai kolme vaihtoa, joiden aikana jätti vastustajan vapaaksi, mikä oli johtaa maaliin. Meidän täytyy voittaa, Julien perustelee ratkaisuaan Montreal Gazetten mukaan.

Mistään pitkäaikaisemmasta tapauksesta ei Julienin mukaan kuitenkaan ole kyse, vaan Kotkaniemi nähtäneen jälleen normaalissa roolissaan tulevissa otteluissa.

– Hän on nuori pelaaja, josta tulee tulevaisuudessa paljon parempi. Tänään kyse oli tilanteeseen reagoimisesta, meidän oli voitettava.

Voittoon asti Julienin päätös ei kuitenkaan Montrealia siivittänyt, sillä Chicago vei pisteet lukemin 2-0. Montreal jahtaa tällä hetkellä kiivaasti pudotuspelipaikkaa. Itäisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla majailee Columbus, joka on kolme pistettä Montrealin edellä.

Kotkaniemi on pelannut mallikasta tulokaskauttaan NHL:ssä. 18-vuotias hyökkääjä on pelannut 70 ottelua, joissa hän on iskenyt 32 tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat