Jesperi Kotkaniemeä taklattiin rajusti päähän – tuomariston ratkaisu vihastuttaa

Jesperi Kotkaniemi tarkensi kommenttejaan:"Ei ole tapana mollata Liigaa" 3:20
Jesperi Kotkaniemen kommentit SM-liigasta nousivat puheenaiheeksi syksyllä. Hyökkääjä tarkensi lausuntoaan.

Calgary Flamesin Dillon Dubé taklasi jääkiekon NHL:ssä Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemeä rajusti päähän, mutta selvisi tempustaan hämmentävästi ilman rangaistusta. 

Tilanne tapahtui toisessa erässä, kun Kotkaniemi kääntyi kiekon kanssa oman maalin takana. Calgaryn Dillon Dubé ajoi rajusti vastaan ja tööttäsi Kotkaniemeä rujosti kupoliin.

20-vuotias suomalaishyökkääjä putosi jäähän ja siirtyi irvistellen vaihtopenkille. Tuomaristo ei katsonut tilannetta rangaistuksen arvoiseksi, vaan rankaisi ainoastaan Montrealin puolustajaa Shea Weberiä, joka kävi taklauksen jälkeen Dubén kimppuun. Tämä on herättänyt fanien joukossa hämmennystä ja vihastusta.

Kotkaniemi kävi pukukopissa aivotärähdystestissä ja palasi vielä kaukaloon kolmanteen erään. Calgary otti taistosta lopulta 2–0-voiton.

Kotkaniemi sanoi ottelun jälkeen, ettei välitä siitä, tuleeko Dubélle jatkoseuraamuksia.

– Tuollaisia tapahtuu pelissä. He tekevät ratkaisun. Se ei ole minun päätökseni, hän kuittasi.

Viime viikolla päähän kohdistuneesta taklauksesta joutui sairastuvalle Montrealin Joel Armia. NHL:n kurinpito-osasto on linjannut, että taklauksen osuminen päähän ei ole rangaistavaa, mikäli ensisijainen osumakohta on muualla kehossa, mutta Kotkaniemen tapauksessa taklaus tuli kovaa juuri pään seudulle.

Lue myös:

    Uusimmat