Brittilehti julkaisi anteeksipyynnön Jeremy Clarksonin Meghan-kohukolumnista – herttuaparin tiedottaja tuomitsee pr-tempuksi

4:13
Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin joulukuun alussa – tämä oli niiden suurin paljastus

Brittilehti The Sun julkaisi anteeksipyynnön Jeremy Clarksonin herttuatar Meghan -aiheisesta kolumnista.

Brittilehti The Sunin perjantaina 16. joulukuuta ilmestyneessä numerossa sekä sen verkkosivuilla julkaistiin Top Gear -juontajana tutuksi tulleen Jeremy Clarksonin  herttuatar Meghanista kirjoittama kolumni, joka keräsi valtavan kritiikkivyöryn sosiaalisessa mediassa.

Clarkson kirjoitti kolumnissaan muun muassa vihaavansa herttuatarta ja kertoi haaveilevansa päivästä, jolloin tämä "laitetaan kävelemään alasti pitkin Britannian katuja samalla, kun yleisö huutaa "Häpeä!" ja heittelee tätä ulosteella".

Kohun silmään joutunut kolumni on nyttemmin poistettu The Sunin verkkosivuilta Clarksonin pyynnöstä. Clarkson otti kohuun kantaa Twitterissä, jossa hän kirjoitti tehneensä kolumnissaan "kömpelön viittauksen Game of Thrones -sarjassa nähtävään kohtaukseen" ja "olevansa kauhuissaan aiheutettuaan niin paljon kipua ja aikovansa olla jatkossa varovaisempi".

Myös The Sun julkaisi perjantaina 23. joulukuuta anteeksipyyntölausunnon Clarksonin kolumniin liittyen. Lausunnossaan lehti toteaa kolumnistien mielipiteiden olevan heidän omiaan, mutta kertoo julkaisijana ymmärtävänsä, että sananvapauden mukana tulee vastuu.

– Me The Sunilla kadumme tämän artikkelin julkaisemista ja olemme vilpittömästi pahoillamme, lehti kirjoittaa lausunnossaan.

Lehden julkaisema anteeksipyyntö on tavoittanut kolumnin aiheena olleen herttuatar Meghanin sekä prinssi Harryn. Herttuaparin tiedottaja kuitenkin väittää, ettei The Sunin anteeksipyyntö ole "mitään muuta kuin pr-temppu".

Tiedottajan mukaan lehti ei ole ottanut Meghaniin yhteyttä esittääkseen tälle henkilökohtaisen anteeksipyynnön. Tämä kielii tiedottajan mukaan lehden "todellisista tarkoitusperistä".

Tiedottaja syyttää The Sunin hyötyvän vihasta, väkivallasta sekä misogyniasta ja sanoo, että todellinen anteeksipyyntö olisi se, että lehti muuttaisi toimintatapojaan.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja