Markku Kanerva vaatii joukkueeltaan enemmän – ”Tehoja voisi saada vielä lisää”

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa kaksi tärkeää maaottelua Viroa ja Kreikkaa vastaan kahden viikon kuluttua Uefan Kansojen liigassa. Huuhkajat on aloittanut liigan loistavasti voitoilla Unkaria ja Viroa vastaan. Huuhkajaluotsi Markku Kanerva lähtee tuleviin maaotteluihin luottavaisin mielin, mutta kertoo, että pelillisesti asioita on vielä kehitettävä.

Ylälaidan videolla Teemu Pukin osuma Viroa vastaan syyskuisessa Kansojen liigan ottelussa.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva asteli maaotteluita edeltävään lehdistötilaisuuteen tyynenä. Pisteiden valossa täydellisesti alkanut Kansojen liiga on nostanut joukkueen itseluottamuksen korkealle. Pelillisesti Kanerva on tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin, mutta löytää siitä myös kehityskohtia.

– Kyllä mä aika tyytyväinen siihen olen. Täytyy kuitenkin miettiä ne lähtökohdat, kuinka paljon on ollut mahdollisesti loukkaantumisia. Olen ennen kaikkiaan tuloksiin tyytyväinen, mutta totta kai meillä on vielä pelillisesti kehitettävää. Ei ole vielä mitään nappisuorituksia ollut, mutta se mistä mä olen ennen kaikkiaan tyytyväinen on, että me ollaan saatu tietty tasaisuus meidän otteisiin. Siellä ei tule pelin sisällä ailahteluita ja se mahdollistaa tuloksen hankkimisen, Kanerva tuumii.

Kanerva on tyytyväinen joukkueensa puolustuksen suorittamiseen, mutta hyökkäykseltä hän kaipaisi hitusen enemmän.

– Jos ajatellaan maalintekopaikkojen luomista, se on ok, mutta ehkä tehoja voisi saada vielä lisää. Puolustuspeliin olen tyytyväinen kokonaisuudessaan ja sen osoittaa, ei pelkästään nollapelit vaan se, että vastustajalla on ollut vaarallisia paikkoja aika vähän, Kanerva painottaa.

Lopettamiset varjostavat taustalla

Kanerva otti kantaa Huuhkajiin rantautuneeseen ilmiöön, jossa moni maajoukkueen avainpelaaja on lopettanut lyhyen ajan sisään uransa sinivalkoisissa. Kysymykset maajoukkueemme houkuttelevuudesta ja puutteellisesta toimitakulttuurista voi olla osasyynä päätöksessä ripustessa Huuhkaja-paitaa naulaan. Kanerva on kuitenkin sitä mieltä, että päätökseen maajoukkueuran lopettamisesta vaikuttavat muut seikat.

– En usko, että sillä on tekemistä. Se ehkä mitä me voidaan tehdä, on pelata hyvin ja saadaa tuloksia. Ainakin yksi syy poistuisi, ehkä motivaatio tai se, että emme voi menestyä. Näiden kaikkien maajoukkueuran lopettaneiden pelaajien taustalla on sellaisia syitä, jotka eivät tähän liity, Kanerva vakuuttaa.

Kansojen liiga jatkuu Huuhkajien osalta lauantaina 12. lokakuuta vierasottelulla Viroa vastaan. Pari päivää myöhemmin Suomi joutuu Kansojen liigassa kovimman paikan eteen, kun se kohtaa Tampereella Kreikan.

Lue myös:

    Uusimmat