Jenkkikoomikko John Mulaney, 38, on kamppaillut vuosia riippuvuutensa kanssa – kirjautui nyt katkaisuhoitoon

0:57
Alkoholi altistaa mielenterveysongelmille – ammattilaisilla vaikeuksia nostaa asia esiin potilaan kanssa

John Mulaney kertoo aloittaneensa päihteiden käytön 13-vuotiaana. 

Suositun jenkkikoomikko John Mulaneyn, 38, kerrotaan kirjautuneen sisään katkaisuhoitoon. People-lehti on saanut vahvistuksen asiaan. 

Mulaney on kamppaillut jo vuosikymmeniä riippuvuuden kanssa.

Hän hakeutui hoitoon retkahdettua jälleen. 

Mulaney on puhunut avoimesti julkisuudessa riippuvuudestaan ja taistelusta sitä vastaan. Hän aloitti alkoholin käytön 13-vuotiaana, huumeet astuivat myöhemmin kehiin. 

– Join huomion takia, hän kertoi vuonna 2019 Esquire-julkaisulle. 

– Olin hyvin seurallinen, kunnes 12-vuotiaana kaikki muuttui ja en enää ollutkaan. En tiennyt, miten pitäisi olla. Aloin juoda ja olin riemukas jälleen. 

Mulaney on kertonut, että ei ole koskaan pitänyt marihuanan polttamisesta, mutta kertoi samassa, että rakasti kokaiinia ja reseptilääkkeitä. 

– En ole ollut koskaan hyvä urheilussa, joten päihteet saivat varmaankin tunteen nuoressa miehessä, että myös tämä on fyysinen saavutus, jonka voi tehdä. Kolme Vicodin-lääkettä ja tequilaa ja silti pystyssä pysytään. Mietin vain, että ”kuka meistä on nyt urheilullinen”, Mulaney on kertonut. 

Mulaney lopetti päihteiden käytön ensimmäisen kerran 23-vuotiaana ilman hoitoa. Eräs kohtalokas viikonloppu sai hänet tekemään tuolloin päätöksen. 

– Se viikonloppu oli hullu. Silloin tapahtui asioita, joista en tule koskaan kertomaan. En tappanut tai pahoinpidellyt ketään, mutta se viikonloppu oli käsistä. Totesin mielessäni, että en pidä enää tästä miehestä. 

Vuonna 2012 hän oli kuivilla päihteistä. Samana vuonna hänellä pyöri oma komediaspesiaali New In Town.  

Hän on kertonut, että moni ihmetteli hänen päihteettömyyttään tuolloin. 

– Sanoin, että en juo. Join ennen, sitten join liikaa ja minun piti lopettaa. Se yllätti monet kuulijat, koska näytin tyypiltä, joka ei ole tehnyt koskaan mitään. 

Mulaney aloitti viime kuussa käsikirjoittajatiimissä Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja