Harry Potter -tähti avautuu vuosikausia jatkuneesta huumekierteestä: "Jahtasin sitä puhdasta, hurmiollista iloa jota tunsin siitä illasta"

Näyttelijä Jason Isaacs avautuu pitkään kestäneestä riippuvuudestaan.

Brittinäyttelijä Jason Isaacs, 57, avautui hiljattain antamassaan haastattelussa huumeiden käytöstään, jonka näyttelijä kuvaili kestäneen vuosikymmenien ajan. Isaacs tunnetaan kenties parhaiten Lucius Malfoyn roolistaan Harry Potter -elokuvissa. 

– Minulla on aina ollut addiktoituva persoonallisuus. Siihen mennessä, kun olin 16-vuotias, olin jo käynyt läpi juomisen ja aloittelin vuosikymmeniä kestänyttä rakkaussuhdetta huumeiden kanssa, Isaacs kuvaili brittiläisen The Big Issue -lehden haastattelussa. 

Isaacsin mukaan hänen riippuvuutensa alkoi ensin alkoholin käytöstä. Ensimmäistä kertaa Isaacs kertoo olleensa kunnolla humalassa 12-vuotiaana. 

– Baarimikko, jonka uskoimme siihen aikaan olevan sankari, mutta nyt olen tajunnut hänen kuuluneen vankilaan, näpisti meille täyden pullon Southern Comfort -likööriä. Joimme koko homman vessassa ja sitten hoipertelimme juhliin, pyörien ympäriinsä. Oksensin, kaaduin ja vein mukanani valtavan verhon, imuttelin erästä tyttöä, luoja paratkoon häntä... juoksin ulos kadulle, oksensin uudestaan, kaaduin, löin pääni katuun ja veri sotki vaatteni, Isaacs muisteli. 

– Seuraavana aamuna heräsin kammottavan päänsäryn kanssa, haisten oksennukselta, hirveä rupi päässäni ja muiston kanssa siitä, että olin kerta kaikkiaan nolannut itseni. Ja ainut asia, mitä pystyin ajattelemaan, oli se, että "en malta odottaa, että pääsen tekemään sen uudestaan". Miksi? En todellakaan tiedä. Geenien takia? Kasvatuksen takia? Horoskooppini takia? Tiedän vain sen, että jahtasin sitä puhdasta, hurmiollista iloa jota tunsin siitä illasta seuraavat kaksikymmentä vuotta entistä hirveämmillä seurauksilla. 

Elämänsä matalimman pohjan Isaacs kertoo saavuttaneensa silloin, kun hän tajusi välittävänsä enemmän huumeista kuin lähipiirinsä hyvinvoinnista. Isaacs kertoo tajunneensa juuri ennen raitistumistaan, ettei hän olisi juuri välittänyt, vaikka jokainen hänen tuntemansa ihminen olisi kuollut, koska silloin hän voisi vain olla itsekseen ja käyttää rauhassa huumeita. 

Nykyään Isaacs on raitis ja kertoo, että 16-vuotias hän olisi varmasti ihmeissään siitä, että hänellä menee nykyään hyvin. 

– Löydän yksinkertaista onnellisuutta yksinkertaisista asioista. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja