Julkisuuteen palannut Amanda Bynes avautuu vihdoin huumehuuruisista vuosistaan: ”Oli kuin avaruusolento olisi vallannut kehoni”

Amanda Bynes kävi pohjalla päihderiippuvuuden vuoksi.

Takavuosien teinielokuvia tähdittänyt Amanda Bynes avautuu ensimmäistä kertaa julkisen romahduksensa jälkeen. Näyttelemisen pariin paluuta suunnitteleva Bynes muistelee Paper-lehdessä kymmenen vuoden takaista kamppailuaan huumeiden kanssa.

32-vuotias näyttelijä kertoo aloittaneensa huumeiden käytön 16-vuotiaana. Hän käytti marihuanaa ja ekstaasia, ja kertoo kokeilleensa myös kokaiinia muutaman kerran.

– En koskaan pitänyt siitä. Se ei ikinä ollut huume, jota käytin.

Kokaiinin sijaan Bynes väärinkäytti ADHD:n ja narkolepsian hoitoon tarkoitettua Adderall-lääkettä. Päihteiden käytön vuoksi hän jätti kesken Hall Pass -elokuvan kuvaukset. Todellinen romahdus tapahtui kuitenkin sen jälkeen, kun hän näki roolisuorituksensa Easy A -elokuvassa.

– En kirjaimellisesti voinut sietää sitä, miltä näytin siinä elokuvassa, enkä pitänyt suorituksestani. Olin todella vakuuttunut siitä, että minun on lopetettava näytteleminen.

Bynes kertoo olleensa marihuanan vaikutuksen alaisena elokuvaa katsoessaan. Hänen mukaansa huume vaikutti hänen aivoihinsa ja käsityksiinsä asioista.

Elokuvan nähtyään Bynes tviittasi lopettavansa näyttelemisen. Sen jälkeen hän alkoi käyttää entistä enemmän huumeita ja joutui monta kertaa ongelmiin poliisin kanssa. Sekavina vuosinaan Bynes jakoi ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa, mitä hän kertoo nyt katuvansa.

– Olen todella häpeissäni ja nolostunut asioista, joita sanoin. En voi kääntää aikaa taaksepäin, mutta tekisin sen jos voisin. Olen todella pahoillani kaikille, joita satutin ja joista valehtelin.

Neljä vuotta sitten päihteet jättänyt Bynes ei kaipaa huumehuuruista elämää. Hän kertoo huumeiden muuttaneen hänen käytöstään radikaalisti.

– Kun olin kuivilla, palasin takaisin normaaliksi ja tajusin saman tien, mitä olin tehnyt. Oli kuin avaruusolento olisi vallannut kehoni.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat