Mainos

Jeltsinin odotettu Ukrainan-vierailu alkoi

Presidentti Boris Jeltsin tähdensi tänään Kiovassa Ukrainan ja Venäjän olevan tasavertaisia kumppaneita. Jeltsin saapui tänään pitkään odotetulle ensivierailulle Ukrainaan.

Presidentti Jeltsin totesi, että Venäjä tunnustaa Ukrainan itsenäisyyden ja että Venäjällä ei ole minkäänlaisia aluevaateita Ukrainan suhteen. Eräät venäläiset kansallismieliset ryhmittymät eivät ole myöntyneet siihen, että Krimin niemimaa, jonka asukkaiden pääosa on venäläisiä, kuuluu Ukrainalle.

Jeltsin toisti kuitenkin jälleen, että Venäjä vastustaa Ukrainan liittymistä sotilasliitto Natoon.

Jeltsinin on tarkoitus allekirjoittaa huomenna Ukrainan presidentin Leonid Kutshman kanssa sopimus, jossa Moskova tunnustaa Ukrainan nykyiset rajat sekä Krimin ja Sevastopolin kuulumisen Ukrainalle.

Venäjän hallitus pitää presidentti Boris Jeltsinin Ukrainan-vierailua vuoden merkittävimpänä ulkopoliittisena tapaamisena. Interfaxin lainaama Jeltsinin edustaja Sergei Jastrzhembski sanoi, että suhteet Ukrainaan on Venäjän tämän vuoden tärkein ulkopoliittinen kysymys. Mitä läheisemmät Venäjän ja Ukrainan suhteet ovat, sitä paremmiksi myös Venäjän ja Naton suhteet kehittyvät, tähdensi Jastrzhembski.

Jeltsinin matka Ukrainaan on peruuntunut kuusi kertaa Venäjän ja Ukrainan erimielisyyksien vuoksi. Jeltsinin vierailun toteutumiseen vaikutti Venäjän ja Ukrainan keskiviikkona solmima sopimus, jossa maat päättivät vuosikausia välejä hiertäneen Mustanmeren laivaston kohtalosta.
(STT-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.