Mainos

Jeltsin voi jo paremmin

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin tila on parempi, ja hänen ruumiinlämpönsä ja verenpaineensa ovat normaalit, kertoi uutistoimisto Itar-Tass tänään. -Presidentin kunto on parantunut tuntuvasti ja hän on fyysisesti aktiivisempi. Hänen keuhkoissaan on vain silloin tällöin vinguntaa, presidentin lehdistöpalvelu kertoi.

Jeltsin tapasi päivällä henkilökuntapäällikkönsä Anatoli Tsubaisin. Runsaat puoli tuntia kestänyt keskustelu oli Jeltsinin ensimmäinen työpalaveri sen jälkeen kun hän joutui sairaalaan viime viikon keskiviikkona. Tshubais ja Jeltsin keskustelivat mm. aluevaaleista ja henkilökohtaisista kysymyksistä.

Lääkärit eivät ole sanoneet, koska Jeltsin pääsee pois sairaalasta. Sen sijaan he ovat sanoneet, että hän tarvitsee sairaalasta päästyään kolmen viikon toipumisloman. Jeltsinin sairaudella ei ole yhteyttä hänelle viime marraskuussa tehtyyn sydämenohitusleikkaukseen.

Kommunistit kampeavat Jeltsiniä vallasta

Venäjän kommunistit ajavat presidentti Boris Jeltsinin vallasta syrjäyttämistä hänen sairastelunsa vuoksi. Duuman turvallisuuskomitea on päättänyt laatia lakialoitteen Jeltsinin syrjäyttämiseksi, sanoi komiteaa johtava kommunisti Viktor Iljuhin tänään.

Useiden muiden oppositiojohtajien mukaan syrjäyttämisyrityksillä ei kuitenkaan ole mitään onnistumisen mahdollisuuksia. Toinen kommunisti, parlamentin alahuoneen puhemies Gennadi Seleznjov sanoi uskovansa, ettei turvallisuuskomitean aloite johda mihinkään.

Aloitteen mukaan parlamentin tulisi julistaa Jeltsinin valtaoikeudet ennenaikaisesti päättyneiksi hänen terveydentilansa ja jatkuvan työkyvyttömyytensä vuoksi. Jeltsinin tilalle tulisi vaaleihin valmistautumisen ajaksi pääministeri Viktor Tshernomyrdin.

Parlamentin mahdollisuudet presidentin syrjäyttämiseen ovat hyvin vähäiset. Jeltsinin edustaja Aleksander Kotenkov sanoi, että aloitteen tarkoituksena on pelkästään synnyttää "poliittinen skandaali". Perustuslain mukaan vain presidentti itse voi päättää, onko hänen terveydentilansa liian heikko virassa pysymiseen, Kotenkov sanoi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.