Mainos

Jeltsin: Venäjän tulevaisuus keskiluokassa

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin mukaan keskiluokan muodostuminen on elintärkeä Venäjän talouden kasvulle. Jeltsin kehottikin tavallisia venäläisiä ottamaan riskin ja perustamaan yrityksiä.

-Tänä päivänä suuri keskiluokka ei enää näytä pelkältä haaveelta. Kansalaisemme päättävät itse, elävätkö he kuten ennen, vaatimattomalla palkalla, vai ottavatko riskin ja perustavat oman yrityksen - autokorjaamon, valokuvaamon tai yksityisen lastentarhan, Jeltsin sanoi viikottaisessa radiopuheessaan.

Jeltsin sanoi monen venäläisen jo tehneen ratkaisevan siirron ja nauttivan menestyksestä. Auton ja asunnon omistaminen on yhä useamman venäläisen ulottuvilla ja 16 miljoonaa venäläistä matkusti viime vuonna ulkomaille lomalle tai työmatkalle.

Venäjällä on noin miljoona pienyritystä, jotka työllistävät kymmeneksen väestöstä. Pienyritysten osuus BKT:sta on noin 12 prosenttia. Jeltsinin mukaan Venäjän tulevaisuus on näiden ammattinsa taitavien ja itsenäisten venäläisten käsissä, sillä heistä riippuu maan talouden kasvu.

Hallituksen täytyy Jeltsinin mukaan auttaa luomalla yritysystävällinen ympäristö. Veroja on yksinkertaistettava ja alennettava ja luotonsaantia on helpotettava.

Venäjän hallituksen viranomaiset ovat jo pitkään esittäneet, että keskiluokan luominen on Venäjän taloudelle tärkeä käännekohta ja että pienyritysten tulisi vastata entistä suuremmasta prosenttiosuudesta BKT:ssa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.