Mainos

Jeltsin valmis kompromissiin maauudistuksesta

Venäjän presidentti Boris Jeltsin sanoo olevansa valmis kompromissiin opposition kanssa yksityistä maanomistusta koskevan lain uudistamisessa. Jeltsin tapasi Venäjän parlamentin, poliittisten puolueiden ja alueiden edustajia niin sanotuissa pyöreän pöydän neuvotteluissa. Neuvotteluissa käsitellään Venäjän kiisteltyä maanomistuslakia.

Nykyisen lain mukaan ne, joille jaettiin viljelysmaata Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, eivät voi myydä sitä. Hallitus pitää määräystä esteenä vaikeuksissa olevan maataloussektorin uudistamiselle.

Opposition mielestä rajoittamaton oikeus maan myymiseen johtaisi siihen, että keinottelijat ostaisivat kaiken maan köyhtyneiltä viljelijöiltä ja koko maatalouselinkeino romahtaisi.

Jeltsin sanoi olevansa valmis kompromisiin ja vahvisti kannattavansa maakauppojen pitämistä valtion valvonnassa. Jeltsin on kaatanut veto-oikeudellaan parlamentin hyväksymän lain, joka jättäisi tilanteen ennalleen.

Maalain mukaan omistaja ei voi myydä, lahjoittaa tai kiinnittää maata. Minkälainen omistaja sellainen on? Jeltsin kuitenkin kyseli. Niin sanotut pyöreän pöydän neuvottelut ovat epävirallisia eikä niissä voida tehdä sitovia päätöksiä. Jeltsin pitää niitä kuitenkin tärkeänä välineenä kansallisen sovinnon luomiseksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.