Mainos

Jeltsin sairaalassa

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on sairastunut akuuttiin viruksen aiheuttamaan hengitystietulehdukseen ja hänet on viety Barvihan parantolaan, ilmoitti Kremlin tiedottaja Sergei Jastrzhembski tänään. Jastrzhembskin mukaan Jeltsinin odotetaan jäävän Moskovan ulkopuolella sijaitsevaan Barvihaan 10-12 päiväksi. Presidenttiä ei ole määrätty vuodelepoon, mutta lääkärit ovat kieltäneet häntä menemästä ulos.

Jastrzhembski kertoi, että Jeltsinin flunssan oireet alkoivat näkyä viime viikolla Ruotsin-vierailun yhteydessä.
-Presidenttiä hoitavien lääkärien mukaan hengitystietulehdus on kehittynyt vilustumisen seurauksena, Jastrzhembski sanoi. Jeltsinin sairaalareissusta kertoi alun perin uutistoimisto Interfax. Osakekurssit Moskovan pörssissä laskivat uutisen jälkeen.

Jeltsinille tehtiin viime vuoden marraskuussa sydämen ohitusleikkaus. Sen jälkeen hän sairastui keuhkokuumeeseen eikä palannut hoitamaan virkaansa ennen kuin helmikuussa. Presidentti on kuitenkin tehnyt vahvan paluun julkisuuteen, ja leikkauksen jälkeisen vuositarkastuksen jälkeen lääkärit sanoivat, ettei hänen terveydestään ole huolta.

Jeltsin teki viime viikolla kolmipäiväisen vierailun Ruotsiin ja hänen kerrottiin olleen väsynyt vierailun aikana. Eilen Jeltsin esiintyi televisiossa melko hyväkuntoisen näköisenä.

Yhdysvallat ei ole huolissaan Jeltsinin terveydestä

Valkoinen talo ei näe mitään syytä olla huolissaan Venäjän presidentin Boris Jeltsinin terveydentilasta, kertoi Yhdysvaltain hallituksen edustaja.

-Saamamme tiedon perusteella emme näe syytä huoleen, sanoi nimettömänä pysytellyt Valkoisen talon edustaja. Hänen mukaansa Valkoisella talolla ei ole myöskään syytä uskoa, ettei sille ole kerrottu koko totuutta Jeltsinin sairaudesta.

Presidentti Bill Clinton toivoo Jeltsinille pikaista paranemista, Valkoisen talon edustaja kertoi.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.