Mainos

Jeltsin palasi Moskovaan

Jeltsin palasi tänään Moskovaan vietettyään kahden päivän loman Luoteis-Venäjän järvialueella, ilmoitti presidentin tiedottaja. Viime vuonna kaksi sydänkohtausta saaneen Jeltsinin terveydentilasta on liikkunut jatkuvasti huhuja ja joidenkin arvelujen mukaan hän olisi ollut viime päivät sairaalassa.

Hänet nähtiin kuitenkin Venäjän television ohjelmassa, jossa hymyilevä ja nauravainen presidentti keskusteli leppoisasti terveysministeriksi ehdolla olevan Tatjana Dmitrievan kanssa. Kremlin tiedottaja sanoi, että Jeltsin palasi työhön "hyvissä voimissa ja ruskettuneena".

Tänään oli kulunut viisi vuotta siitä, kun kommunistien vallankaappausyritys kukistettiin Moskovassa ja Jeltsin piti muistopäivänä puheen, joka nähtiin Venäjän televisiossa.
-Talousuudistukset etenevät vaivalloisesti ja elämä on yhä hyvin vaikeaa useille venäläisille, sanoi Jeltsin puheessaan.

Hän totesi myös, että venäläisten elämä entisissä neuvostotasavallassa ei ole helppoa ja nimitti Tshetshenian sotaa "vuotavaksi haavaksi Venäjän ruumiissa". Jeltsin nähtiin julkisuudessa ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun hän vannoi virkavalansa elokuun 9. päivä.

Jeltsin nimitti uusia ministereitä

Jeltsin nimitti lisää ministereitä pääministeri Viktor Tshernomyrdinin hallitukseen, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Energiaministeriksi nimitettiin Pjotr Rodionov, teollisuusministeriksi Juri Bespalov, Anatoli Zaitsev rautateistä vastaavaksi ministeriksi ja Viktor Orlov luonnonvaroista vastaavaksi ministeriksi.

Hallitukseen nimitettiin myös yksi nainen, terveysministeri Tatjana Dmitrieva. Jeltsin ei ole nimittänyt vielä uuden hallituksen kulttuuriministeriä.

Asetus, jolla uudet ministerit nimitetään virallisesti tehtäviinsä annetaan lähiaikoina, Itar-Tass kertoi. Suurin osa uuden hallituksen ministereistä nimitettiin jo kuun alussa samaan aikaan kun Jeltsin astui uudelleen virkaansa.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan ministeriksi, joka pitää yhteyttä Itsenäisten valtioiden yhteisön IVY:n jäsenmaihin, on nimitetty Aman Tulejev. Siperialainen Tulejev kuuluu kommunisteihin, jotka ovat vaatineet Neuvostoliiton palauttamista, ei kuitenkaan voimankäytöllä vaan entisten neuvostotasavaltojen kanssa neuvotellen.

Tulejev oli aluksi Jeltsinin vastaehdokkaana kesäkuussa pidetyissä presidentinvaaleissa, mutta vetäytyi kilvasta juuri ennen ensimmäistä äänestyskierrosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.